kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Muhtar Kent

Times: Coca Cola'nın kurtarıcısı halefini seçti

Financial Times, Muhtar Kent'in şirket ile ilgili önemli kararlara imza attığına işaret ederek, CEO olarak üstlendiği kilit role işaret etti..
Muhtar Kent'in dünyanın en büyük markası olan Coca Cola CEO'su olarak görevlendirilmesi dünyada yankı buldu. Financial Times, Kent için "Coca Cola'da çok yüksek profilli bir rol oynadı" ifadesini kullanırken The Times, Kent'in Coca Cola'nın 4.1 milyar dolarlık Glaceau şirketi alımını yürüttüğüne dikkat çekti.

ROLÜ BÜYÜK
Ekonomi gazetesi Financial Times, Coca Cola'nın, Muhtar Kent'in Temmuz 2008 itibariyle CEO'sunun Neville Isdell'in yerine geçeğini açıkladığını belirterek, Isdell'in Türk ve Amerikan vatandaşı olan Kent için "Küresel bir şirket için küresel bir vatandaştır" ifadesini kullandığına dikkat çekti. 55 yaşındaki Kent'in 1978 yılında katıldığı Coca Cola'nun 1990 yıllarında Doğu Avrupa'da yerleşmesinde "kilit bir rol" oynadığını kaydeden gazete, Kent'in Aralık 2006'da Coca Cola'da uluslararası operasyonlarının başına getirildikten bu yana şirkette çok yüksek profilli bir rol oynadığını yazdı. Kent'in Coca Cola'nın bu yıl 4.1 milyar dolarlık vitaminli su şirketi Glaceau'nun alımının stratejisini belirlediğine dikkat çeken gazete, Isdell'in Kent için sarf ettiği, "Birlikte çok yakın bir çalışma içinde olduk. Her zaman mutabık değiliz çünkü bu iki bir ortaklığın bir parçası da ancak mutabık olmamayı biliriz" sözlerini de aktardı.

İPLER KENT'İN ELİNDE
The Times gatezetesi de, Muhtar Kent'in Coca Cola CEO'su olarak seçilmesini "Coca Cola, kurtarıcısının halefini seçti" başlıklı haberinde değerlendirdi. Emekli iken Coca Cola'yı kurtarmak üzere yeniden göreve getirilen Neville Isdell'in şirketten ayrılacağını belirterek, şirketin yeni CEO'sunun Muhtar Kent olacağını kaydetti. Gazete, Kent'in Glaceau alımını gerçekleştiren ekibin başında olduğuna dikkat çekti.