kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Muharrem Kayhan, son olarak metresi 20 dolara Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için gömleklik kumaş gönderdiklerini söyledi.

Herkes 'öldük bittik' diyor biz en iyi yılımızı yaşıyoruz

Söktaş'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muharrem Kayhan, tekstil sektörünün kur sebebiyle sıkıntı çektiğini ancak işi kaliteli ve doğru yapanlar için yaşanan zorlukların azaldığını söyledi..
Tekstilde katma değeri yüksek gömleklik kumaş üretiminde yoğunlaşarak dünyanın en iyi markalarıyla çalışmaya başlayan Söktaş, Hindistan fabrikasıyla Uzakdoğu'nun lüks tüketicisini hedefledi. IFC ile ortak kurulan ve 83 milyon dolara malolacaki fabrika temmuzda üretime başlayacak ve Söktaş'ın gömlek üretim kapasitesi 14 milyon metreden 28 milyon metreye çıkacak. Armani, Burberry, Ermenegildo Zegna ve Dolce&Gabbana gibi dünyaca ünlü lüks markalara gömleklik kumaş üreten Söktaş Tekstil, International Finance Corporation (IFC) ortaklığı ile Hindistan'da üretime hazırlanıyor. Türkiye'deki yılda 14 milyon metre olan kapasitesini Hindistan fabrikasıyla ikiye katlayacak olan Söktaş Tekstil, özellikle Hindistan ve diğer Asya ülkelerinde yüzmilyonlarca kişiden oluşan lüks tüketim pazarında bizzat bulunarak rekabette öne geçmeyi planlıyor. Söktaş Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Muharrem Kayhan, Hilmi Kayhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz İlkorur şirketin "tasarım merkezi" olarak kullanacağı Beyoğlu'ndaki yeni yerinde önceki akşam yeni stratejilerini anlattı. Söktaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Kayhan, metresi ortalama 6.5 dolar/euro olan Söktaş kumaşlarının perakendede lüks markaların etiketi altında 400 euro satış fiyatına sahip olduğunu söyledi. Söktaş'ın 800 aktif müşterisi olduğunu söyleyen Muharrem Kayhan, ilk 10 müşterinin tüm alımların yüzde 25-30'unu yaptığını söyledi. Uluslararası müşterileri arasında Armani, Burberry, Ermenegildo Zegna gibi markaların olduğunu, H&M'nin lüks koleksiyonunun ise en büyük tedarikçileri olduğunu söyleyen Kayhan, Türkiye'den de Altınyıldız, Milimetric ve Bil's gibi müşterileri olduğunu söyledi.