kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pierre Pilorge

'Yabancı yatırımcı İstanbul'un trafiğini soruyor, bu iyiye işaret'

Furkan ALP EKONOMİ
Uluslararası yatırımcıların her gün İstanbul trafiği ile ilgili sorular yönelttiklerini söyleyen Ernst&Young Fransa Ortağı Pierre Pilorge, yatırım çekmek için bunun önemli işaretlerden biri olduğunu belirtti..
İstanbul'un çektiği yatırımlarla her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Ernst&Young Fransa Ortağı Pierre Pilorge, "Uluslararası yatırımcılar bize her gün İstanbul'un trafiğini soruyorlar. Bu iyiye işaret. Şehrin trafiği iş potansiyelini gösteriyor. Bu da İstanbul'un yeni yatırımlar çekeceğinin en büyük göstergelerinden biri" dedi. Uluslararası yatırımcıların pazara girmek için adeta bir yarışa girdiklerini belirten Pilorge, ticaretin yapıldığı her yerde iş merkezleri olabileceğini ancak bu bölgede İstanbul kadar finans merkezi olmaya aday başka bir şehir olmadığını ifade etti. Pilorge, "Rakamlar ve veriler zaten ortada. Türkiye son dönemde rekor düzeyde yabancı yatırım çekti. Bunun dışında diğer işaretleri de iyi okumak lazım. Otellerinizin doluluk oranı şaşırtıcı. Özellikle iş dünyası ve kongre turizmine yönelik otellerinizde yer bulmak çok güç. Bu bile İstanbul'un iş ve finans dünyası için vazgeçilmez bir yer olduğunun işareti' diye konuştu.

BANKACILIKTA SONA GELİNMEDİ
Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye'nin büyüme potansiyeli ve dinamik nüfusu ile bir adım öne çıktığını kaydeden Pilorge, önümüzdeki yıllarda da doğrudan yabancı yatırımın artarak devam edeceğini öngördü. Yabancı yatırımcının KOBİ'lere olan ilgisinin arttığına dikkat çeken Pilorge, şöyle konuştu: "Herkes büyümeden nasibini alacak. KOBİ'lerin ticaret hayatındaki ağırlığı yabancıların yeni yatırım kararlarında önemli rol oynayacak." Türkiye'de önümüzdeki dönemde yatırım çekecek sektörlerin başında ulaşım, altyapı, bilişim ve teknoloji alanları olduğunu söyleyen Pilorge, bankacılık sektöründe de hâlâ sona gelinmediğini, pazarda yeni satın alma ve/veya uluslararası birleşmeler olabileceğine dikkat çekti. Avrupa Bölgesi'nde finansal enstrümanların artık alışveriş merkezleri, telekom dükkanları ve ticaretin yapıldığı her alanda pazarlandığınıı ifade eden Pilorge, sözlerine şöyle devam etti: "Büyümeye paralel olarak bireyler tasarruf ve yatırımlarını artırıyor. Finans alanındaki yeni ürünleri de en çok para ve vakit harcadıkları yerlerde görme şansına sahipler. Finansal ürünler ile küçük yatırımcıyı buluşturmak için yeni stratejiler lazım."