kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
James Murdoch'ın iki kardeşinin grupla ilişkilerini kesmesi üzerine genç Murdoch'ın önü açıldı. Ve kısa sürede iki büyük operasyondan sorumlu olarak yükseldi.

Murdoch'ın küçük oğlu 34 yaşında patronluğa yaklaştı

Dünyanın en büyük medya patronu olarak bilinen News Corp.'un sahibi Rupert Murdoch, oğlu James Murdoch'u şirketinin Avrupa ve Asya Başkanı yaptı..
Amerikalı medya patronu Rupert Murdoch'ın, medya imparatorluğunun bir bölümünün kontrolünü 34 yaşındaki oğlu James Murdoch'a devredeceği duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre News Corp. şirketinin Avrupa ve Asya Bölümü Başkanlığı bundan böyle James Murdoch tarafından temsil edilecek. Gelen bilgilere göre oğul Murdoch şirketin Avrupa da dağınık olarak yürütülen faaliyetlerini tek elde toplayarak daha organize yönetilmesini sağlayacak. Şirket özellikle İngiltere'de Sky televizyon kanallarının yanı sıra The Times ve The Sun gibi önemli gazetelerin yönetimini elinde bulunduruyor.

ETKİNLİĞİ HIZLA ARTIYOR
James Murdoch şu ana kadar İngiliz Sky Broadcasting şirketinin başında bulunuyordu. Atama haberinin duyulmasının ardından İngiltere ve ABD'de konuyla ilgili olarak çok farklı değerlendirmeler yapıldı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, James Murdoch'un, News Corp. Avrupa ve Asya Başkanı olarak atanmasını önemli bir adım olarak nitelendirerek bir sonraki adımın şirket yönetimini tamamen devralmak olabileceği yorumunu yaptı. ABD basını James Murdoch'un bu bölgede artacak kontrolü ile birlikte gazetenin geneli üzerinde de zamanla etkin hale gelebileceği ileri sürüldü.
Haberin fotoğrafları