kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dizinin tek erkek oyuncu olan Sinan Albayrak 16 kadın oyuncuyla birlikte kamera karşısına geçti. Kadınların arasında kalan Albayrak hiç sıkılmadığını, set dışında da çok iyi vakit geçirdiklerini söylüyor.

Parmaklıklar ardındaki hayatların hikayesi

MUSTAFA KIZIL - GÜNAYDIN
Perşembe günü atv'de yepyeni ve iddialı bir dizi başlıyor. Türkiye'ye ilk ve tek Oscar'ı kazandıran Feride Çiçekoğlu'nun senaryosunu yazdığı 'Parmaklıklar Ardında' hapishanede yaşayan kadınların hayatlarını gerçekçi bir dille anlatıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Parmaklıklar ardındaki hayatların hikayesi
Atv ekranlarında yepyeni bir dizi başlıyor. 13 Aralık Perşembe günü ilk bölümü izleyiciyle buluşacak olan 'Parmaklıklar Ardında' kadın mahkumların cezaevindeki dramatik yaşam öykülerini ekrana taşıyacak. Selda Alkor, Özlem Düvencioğlu, Serra Yılmaz, Devin Çınar, Sinan Albayrak, Yelda Reynaud, Zehra Alptürk gibi başarılı isimlerin yer aldığı dizinin çekimleri pek çok drama sahne olan tarihi Sinop Cezaevi'nde yapılıyor. Yapımcılığını Play Prodüksiyon'un üstlendiği dizinin yönetmeni Hakan Gürtop. Dizinin jenerik müziğinde Kibariye yıllar önce yine Sinop Cezaevi'nde bestelenmiş olan 'Aldırma Gönül'ü seslendiriyor.

OSCAR'LI SENARİST YAZDI

Orijinal adı 'Hinter Gittern/Behind Bars' olan dizi, sekiz yıl boyunca Almanya'da RTL kanalında, 10 yıl da Avustralya'da yayınlandı. Şimdi bu dizinin Türkçe uyarlaması 91 yılında 'Umuda Yolculuk' filmiyle Türkiye'ye ilk ve tek Oscar'ı kazandıran senarist Feride Çiçekoğlu tarafından yapılıyor. 'Parmaklıklar Ardında'da usta oyuncu Selda Alkor 'Koğuş ağası Nur' karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak. Dizinin Türkiye'de bir ilk olacağını söyleyen Alkor, "Bence bu zamana kadar yapılan diziler arasında çok farklı bir hikayeyi anlatıyor. Türkiye'de kadınlarla ilgili hapishane dizisi yanılmıyorsam hiç yapılmadı. Bu ilk olacak. Tarihi Sinop Hapishanesi'nde çekimlerimiz devam ediyor. Bu rol beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü Nur karakteri seyirci için olduğu kadar benim açımdan da çok değişik bir kadın yapısı" diyor. Alkor birçok teklif almasına karşın bir yılı aşkın zamandır bu dizinin çekimlerini beklediğini de sözlerine ekliyor.

CEZAEVİNE MÜDÜR OLDU

'Hırsız Polis' dizisinde canlandırdığı 'Mavi' karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan Özlem Düvencioğlu bu dizide 'Cezaevi Müdiresi Handan' karakteriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Canlandıracağı karakterle ilgili konuşan güzel oyuncu şunları anlattı: "Bürokrat bir aileden gelen, akademik geçmişi iyi ve idealist birini canlandırıyorum. İzleyici karakteri ilk gördüğünde belki biraz şaşıracak ama 'Handan'ı seveceklerine inanıyorum. Dizinin Almanya'daki versiyonunu biliyordum. Orada yaşadığım için hem diziyi hem de benim canlandırdığım karakterin oradaki halini izleme olanağım oldu." Etkileyici bir diziye başladıklarını sözlerine ekleyen güzel oyuncu çekimlerin yapıldığı Sinop Cezaevi'nin çok görkemli bir yer olduğunu belirterek, "Yaşanmışlıkların olduğu bir mekanda gerçekçi bir hikaye anlatacağız" diyor. Oynadığı Ferzan Özpetek filmleriyle adından sıkça söz ettiren Serra Yılmaz da 'Parmaklıklar Ardında'yla iki yıl aradan sonra Türkiye'de çekilen bir diziye 'evet' dedi.

ÖLÜM MELEĞİ HAYRİYE
Ünlü oyuncu, umutsuz hastalarına ötanazi uygulayan ve bundan dolayı hapishaneye girip 'ölüm meleği' lakabını alan 'Hayriye' karakterini canlandırıyor. Etkileyici bir hikayeyi ele aldıklarını söyleyen Serra Yılmaz "Dizinin senaryosu beni çekti. Çünkü genelde Türkiye'den gelen senaryoları çok beğenmiyor ve abartılı buluyorum. Zaten sonradan senaryoyu Feride Çiçekoğlu'nun yazdığını öğrendim" diyor. Başarılı oyuncu dizide canlandıracağı rol için mavi olan saçlarını da siyaha boyattı.
Haberin fotoğrafları