kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Son sözleri: Tetiğe basarım patlamaz

Enis YILDIRIM ANKARA
Büyükelçinin evinde, büyükelçinin silahıyla oynarken ölen Cem Turakan'ın kazayla yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Cem'in son sözleri, "Bakın tetiği çekerim ama patlamaz" olmuş..
Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın Ankara Çayyolu Korukent'teki evinde hayatını kaybeden Cem Orga Turakan'ın ölümündeki sır perdesi aralanıyor. Ecvet Tezcan'ın eşi sefire Neslihan Tezcan, Rus ruleti oynarken öldüğü ileri sürülen Turakan'ın kaza sonucu öldüğünü belirtti. Emekli albay olan babasının silahlarına da merak duyduğu öğrenilen Turakan için dün Karşıya Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Büyükelçinin eşi Neslihan Tezcan, "Bu çocuklar aklı başında çocuklar. Eğlence yok. Cem'in annesinin yaptığı yemekleri yemişler daha sonra gelmişler. Cem dolaptaki silahı bulmuş. Silahla oynarken kaza sonucu patladı ve hayatını kaybetti. Arkadaşlarının uyarılarına rağmen silahla oynamış. Rus ruleti yok, alkol yok. Bunları düzeltin" dedi. Evinde yaşanan ölüm olayının ardından acil olarak Türkiye dönen Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan, oğlunun arkadaşı Cem Orga Turakan'ın cenaze törenine katıldı. Oğlu Tarık Tezcan ile birlikte cenaze namazını kılan Büyükelçi Tezcan, gazetecilerin sorularını da cevaplamadı. Oğlunun ölüm haberi ile yıkılan acılı anne Füsun Turakan, olayın kaza olduğunu söyledi. Oğlunun kötü bir şaka sonucu hayatını kaybettiğini belirten Füsun Turakan, "Oğlum ile Tarık kardeş gibiydi. Kimseyi suçlamıyorum. Kaza ve ihmal var. Hepsi birer delikanlı. Oğlum kötü bir şaka yaptı" dedi.

ELİNDE BARUT İZİ
Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın Ankara Çayyolu Korukent'teki evinde Büyükelçinin Smith Wesson marka silahı ile hayatını kaybeden Cem Orga Turakan'un son sözlerinin ise, "Bakın tetiğe basarım ama patlamaz" olduğu öğrenildi.. Smith Wesson marka silahın patlaması sonucu hayatını kaybeden Turakan'ın el svap'larında barut izine rastlandı. Olay sırasında evdeki gençlerin tek tek ifadesini alan jandarma ayrıca, barut izi bulabilmek için gençlerin el svap'larını aldı. Jandarma, barut izine, sadece hayatını kaybeden gencin elinde rastladı. Bu arada silahın dolu olduğu ileri sürüldü.
Haberin fotoğrafları