kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu kitaplar lezzet saçıyor

İLİŞKİLİ HABERLER
Bu kitaplar lezzet saçıyor
İş Bankası Kültür Yayınları'ndan iki kitap çıktı. İkisi de tam anlamıyla ağızları sulandırıyor. Yemek yapmayı hiç bilmeyen ve mutfağa girmekten çekinen kim varsa, bu kitaplar kesinlikle ezber bozacak.

400'ten fazla yemek tarifi
'Akdeniz Yemekleri' bir aşçı ve yazar olan Jacqueline Clarke ile yemek kitapları yazarı Joanna Farrow'un imzasını taşıyor. Kitapta Akdeniz kıyılarındaki sıcak ülkelere ait 400'den fazla yemek yer alıyor. İspanya'dan Türkiye'ye uzanan yemekler arasında; çorbalar, etli yemekler, sebze yemekleri, tavuk ve balıklar var. Otantik risotto tariflerinden zeytinli ekmeğe kadar pek çok tarifin bulunduğu kitapta her tarif fotoğraflarla açıklanıyor.

En güzel 365 tatlı birarada
'Dünyanın En Güzel Tatlıları' yemek yazarlığı yapan Martha Day imzalı... 365 tarifin bulunduğu kitapta 1.500 fotoğraf var. Bardak ve kaşık ölçüleriyle geleneksel ve modern tatlı tarifleri arasında; kekler, pastalar, paylar, muhallebiler, sufleler, kremalar, buzlu tatlılar ve sorbeler bulunuyor. Bu arada 'Tatlı çok kalori yaptığı için yemem' diyenler de bu kitapta kendilerine göre düşük kalorileri tarifleri bulabilecek.
Haberin fotoğrafları