kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadın politikacılar artık moda ikonu!

Siyahlar, griler ve düz kesim kıyafetler içinde görmeye alışık olduğumuz kadın siyasetçilerimiz artık daha feminen ve renkli giyiniyor. Bu konuda renkli gömlekleri, kıyafetleriyle uyumlu aksesuvarları ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla Devlet Bakanı Nimet Çubukçu başı çekiyor..
Siyaset ve giyim konusu yan yana gelince aklımıza hemen klasik kesimli siyah, gri ve lacivert renkli takımlar gelir. Siyasetçiler, ciddiyeti temsil ettikleri düşünülen bu renklerden hiçbir zaman vazgeçmez. Siyasetçilerin kadın olması bile genelde bu durumu değiştirmez! Ama son zamanlarda, kadın siyasetçiler arasında siyah, gri ve lacivertin hegomanyasını kırmaya başlayanlar da var. Evet, belki hala ABD Başkan adayı Hillary Clinton gibi fuşya renkte bir döpiyes giyen ya da Fransa eski cumhurbaşkanı adayı Segolene Royal gibi çiçekli etekleri tercih eden kadın siyasetçilerimiz yok. Ama siyah takımların içine giyilen kırmızı saten gömleklere ya da kadınsılığı ön plana çıkaran iddialı döpiyeslere artık bizim kadın siyasetçiler de göz kırpmaya başladı.

PANTOLONU İLK ÇİLLER GİYDİ
Aslında kadın siyasetçi ve kıyafette şıklık kelimelerinin yan yana kullanılması, eski DYP Başkanı Tansu Çiller'in başbakan seçilmesine denk geliyor. Çiller, meclise pantolonla giren ilk kadın siyasetçi oldu ve o günden sonra da giydiği kıyafetleri her zaman ilgi çekti. Çiller'in giydiği kıyafetlerin hemen hepsi iddiasız, düz kesimlere sahipti. Sanki başbakanımızın bir kadın olduğu özellikle vurgulanmak istenmiyordu. Ayakkabıları için de aynı şeyi söylemek mümkün. Tansu Çiller'i, ince uzun topuklu bir stiletto ile hatırlayanınız var mı?

BİR GİYDİĞİNİ BİR DAHA GİYMİYOR
Kadın siyasetçi imajını değiştiren isimse AKP milletvekili ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu oldu. Belki Çubukçu da klasik ve koyu renkleri tercih ediyor ama kesimleriyle iddiasını ortaya koyan kıyafetlerini her zaman bir detayla vurgulamayı başarıyor. Bir giydiğini bir daha giymeyen Nimet Çubukçu'nun üzerinde aynı kıyafeti iki kez görmek mümkün olmuyor. Meclis kürsüsünde, açılışta, temel atma töreninde, kurum ziyaretlerinde ve özel davetlerde Çubukçu; farklı kıyafetleri ve onlarla uyumlu aksesuvarları ile her zaman ön plana çıkıyor. Gözlüğünü, ayakkabısını, çantasını da kıyafetine göre değiştiriyor. Geçtiğimiz günlerde de koyu gri döpiyesinin içine giydiği kırmızı boğazlı saten gömleği ve uzun topuklu kırmızı ayakkabısıyla, şıklıkta iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Haberin fotoğrafları