kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ellerine bir şey oldu mu babam'

Umut TÜTÜNCÜ SABAH
Heykeltıraş Öktem'i cenazesinde kızı anlattı: Daha önce parmağını kırdığında "17 kişiyi ben geçindiriyorum. Ne yapacağım" demişti..
Kamyon terörüne kurban giderek Kadıköy'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem için dün öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Konferans Salonu'nda bir tören düzenlendi. Salona kendi eserlerinin arasından getirilen Öktem'in Türk bayrağına sarılı tabutuna kızları Oylum Öktem İşözen ve Pınar Doğan sarılarak ağladı. Ayakta güçlükle duran Oylum Öktem İşözen konuşmasında salonda bulunan herkesi ağlattı. Babasını "Benim babam köpeklerden kurttur, balıklardan Japon balığı, kuşlardan kanarya, son günlerde biraz muhabbet kuşu, masallardan Pollyanna, duygulardan sevgi, danslardan vals, enerjilerden hiperaktif, doğadan çamur, semtlerden Kumla, yeteneklerden heykeldi, onun adı" diye anlatan İşözen, kazayı duyduğunda olay yerine "Babamın ellerine bir şey oldu mu heyecanıyla koştum" dedi. İşözen'in "Dört sene önce küçük parmağını kırdığında 'benim bakmam gereken 17 çalışanım ve ailesi Ben şimdi ne yapacağım diye' ağlamıştı. İyilik meleğim" sözleri törene katılan herkesi ağlattı. İşözen geri geri gelen kamyonun yol açtığı kazaya vurgu yaparak babasına "Eğitimle geçen hayatın cehalete yitik gitti. Seni çok seviyorum" diye seslendi.

'RENGİ SEVERDİ'
Öktem'in kaza anında beraberinde bulunan kızı Pınar Doğan da "Babam rengi, kırmızı, moru, sarıyı severdi. Onun için bunu giydim. Kırmızılarla geldim'' sözleriyle açıkladı. Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem için daha sonra Selimiye Camisi'nde ikindi namazının ardından bir devlet töreni düzenlendi. Öktem'in cenazesi bugün Bursa'nın Gemlik ilçesi Kumla beldesinde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
Haberin fotoğrafları