kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Gazoz tatlısı

Yumurta, gazoz ve unu geniş bir hamur yoğurma kabına alın. Mayayı, yarım su bardağı ılık suda eritilip ilave edin ve hamur yapın. Bu hamuru üç parçaya ayrın. İnce uzun şeritler yapıp, kendi etrafından çevirin. Diğer yanda margarini eritip, soğutun. Açılan hamurları yağlayıp, tepsiye dizin. Tepside hamurlar iki kat büyüyene kadar mayalandırın. Öncede ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Bu arada tepsiyi soğutun. Şerbeti için ise 5 bardak şeker ile 3.5 su bardağı suyu kısık ateşte 10 dakika kaynatıp, vanilya ilave edin. Üzerine sıcak şerbet döküp, 1 saat dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER
*
3 Yumurta1 su bardağı sade gazoz
* 1 çorba kaşığı dolusu yaş maya
* Aldığı kadar un
* Yarım paket margarin
Şerbeti:
*
5 bardak şeker
* 3.5 su bardağı su
* 1 paket vanilya
* Üzeri için sprey yağ

Kalbur köftesi
Koyun etini, dana etini, kuyruk yağını, tuz, kimyon, kekik, sarmısak, su ve karbonatı bir kapta 20 dakika yoğurun. Tüm karışımı buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayıp, yassı köfteler yapın. Köfteleri rendenin iri tarafına bastırıp, bol yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
250 gr. Dana kıyma
* 250 gr. Koyun kıyma
* 1 fındık büyüklüğünde kuyruk yağı
* 1 kahve kaşığı kimyon
* 1 kahve kaşığı yenibahar
* 3 kahve kekik fincanı kekik
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 kahve kaşığı karbonat
* 6 diş dövülmüş sarmısak
* 1 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kırk semse
Un, su ve tuz ile hamur tutup, bu hamuru 30 dakika dinlendirin. Bu arada kıymaya 2 kaşık yağ ile kavrup, içine soğanı ilave edin. Birkaç kez çevirdikten sonra içine pirinç ve salça koyup, hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin ve ateşten alın. İçine tuz, karabiber, ince kıyılmış nane ve maydanoz koyup, karıştırın. Diğer yanda hamuru oklava ile açın. İri parçalar halinde kestiğiniz hamurun içine hazırladığınız içten koyup, dikdörtgen biçimi verin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER
*
500 gr. un
* Biraz ılık su ve tuz
İçi:
*
250 gr. kıyma
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 2 kaşık salça
* Tuz
* Karabiber
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet nane
* Kızartmak için sıvıyağ