kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hikmet Şahin

İpek Yolu'nun gözü Altın Portakal'da

Pervin METİN-İsmet ACAR
'Bursa İpek Yolu Festivali'ni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin anlattı. Şahin "Antalya'nın 'Altın Portakal'ı gibi Bursa'nın da neden 'İpek Yolu' olmasın!" dedi..
SABAH ve atv'nin sponsorluğunu üstlendiği 'II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' bugün başlıyor. 13 Aralık'a kadar sürecek festivalde 50'yi aşkın uzun metraj film, ilk kez sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Festival süresince ulusal ve uluslararası gösterimlerin yanı sıra söyleşiler, sergiler, sinema kursları ve atölyeler gibi aktiviteler de düzenlenecek.

İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Hikmet Şahin, "Bursa'yı ancak kültürel, sanatsal faaliyetlerle ulusal ve uluslararası alanda daha itibarlı hale getirebiliriz" dedi. "Antalya'nın Altın Portakal'ı, Adana'nın Altın Koza'sı var. Bursa'nın neden İpek Yolu olmasın" diyen Şahin, şöyle devam etti: "Neden tatlı bir rekabet olmasın? Kısa bir süre sonra o festivallerle rekabet edecek hale geleceğiz. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

ERTUĞRUL GÜNAY AÇACAK
Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yapacağı 'II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde kısa film gösterimleri Bursa Kent Müzesi, Çocuk Sanat Evi ve Uludağ Üniversitesi'nde yapılacak. Belgesel filmlerin gösterimleri Bursa Kent Müzesi ve Çocuk Sanat Evi'nde, uzun metrajlı filmler ise Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi'nde sinemaseverlerin izlenimine sunulacak. Kısa ve belgesel filmlerin ücretsiz gösterileceği festivalde, seyirciler uzun metrajlı filmleri 3 ve 2 YTL karşılığında seyredebilecekler.