kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keçiboynuzlu kek

Şeker ve yumurtayı mikserle 10 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu, portakal kabuğu, keçiboynuzu tozu, fındık, kayısı ve en son üzümü koyup, tahta kaşıkla karıştırdığınız karışımı sprey yağ ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin, fırının kapağını 20 dakika hiç açmayın. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER
*
3 adet yumurta
* Aldığı kadar un
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1.5 su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
* 1yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
* 1 çay bardağı fındık
* 1 çay bardağı üzüm
* 1 çay bardağı doğranmış kayısı
* Sprey yağ

Pırtık börek
30cm. çapında bir tepsi yağlanır. Yufka buruşturularak konur. 2 yufka ufak ufak parçalara ayrılır. Bir kapta yağ, süt, soda ve yumurta çırpılır. İçine beyaz peynir, kaşar rendesi, sucuk ve çörek otu konur. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.

MALZEMELER
*
3 yufka
* Yarım su bardağı süt
* Yarım su bardağı soda
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2 yumurta
* 2 dal maydanoz
* 100 gr. beyaz peynir
* 3 dilim sucuk
* Çörek otu
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* 1 adet kırmızı biber

Zeytinyağlı kabak
Kabakların kabuklarını kazıyıp, kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık doğradıktan sonra sıvıyağla kavurun. Daha sonra tencereye küp küp doğradığınız domatesi, salçayı, şekeri ve tuzu ilave edin ve 5 dakika çevirin. Kabakları da tencereye ilave edip, karıştırdıktan sonra üzerine pirinci yayın. Kısık ateşte yağıyla kalana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, kıyılmış dereotu serptikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg. kabak
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet soğan
* Yarım demet dereotu
* 1 adet kesme şeker
* Tuz