kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Bebek Parkı'nı baştan yaratacak

Merhum eşi Sakıp Sabancı'nın adına dillere destan bir park yaptırmak isteyen Türkan Sabancı'ya, koca İstanbul'da park yapılacak bir yer verilmedi. Bunun üzerine Türkan Hanım, Bebek Parkı'nı tepeden tırnağa yenilemeye karar verdi.
Aylar önce Ceylan Ailesi'nin en büyük kardeş adına Antalya'da yaptırdıkları parkı görüp çok etkilenen Türkan Sabancı, merhum eşi Sakıp Bey adına park yaptırmaya karar vermiş. İstanbul'a döner dönmez park için bir yer bulmak ümidiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kapısını çalmış. Sabancı Vakfı Başkanı ve genel sekreteriyle birlikte ziyaret ettikleri Topbaş, projeyi memnuniyetle karşılasa da sonu gelmemiş! Türkan Hanım, Topbaş'dan ses seda çıkmayınca, bu kez Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'e gitmiş. Tülün de projeyi çok beğenmiş, konuyla hemen ilgileneceğini söylemiş ama aradan günler, aylar geçmesine rağmen ondan da bir cevap alamamış!

YAZA YETİŞTİRMEK İSTİYOR
İki başkandan da ses çıkmayınca, kendi çabaları ile proje için uygun yer bakan Türkan Hanım, sonunda Bebek Parkı'nda karar kılmış. Birkaç kez Bebekliler Derneği ile bir araya gelen Türkan Hanım, önceki gün yönetim kurulu üyeleri ile el sıkışmış. Türkan Hanım, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı ilçe halkının son zamanlarda şikayet etmeye başladığı Bebek Parkı'nı, yepyeni bir çehreye büründürücekmiş. Parkı yeniledikten sonra kapısına da güvenlik görevlileri koyacak olan Türkan Hanım, halkın gece gündüz güvenli bir şekilde parktan yararlanmasını sağlayacakmış. Uzun süredir hayalini kurduğu Sakıp Sabancı Parkı'nı, Bebek Parkı'nda gerçekleştirecek Türkan Hanım, parkı yaza yetiştirmek istiyormuş.