kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Isparta'da ölenlere anıt yapacaktı

Yalçın BEL-Pervin METİN
Ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem, cinayet gibi bir trafik kazasında öldü. Öktem, Isparta'daki uçak kazasında ölenlerin anısına heykel yapmak istiyordu..
Eserleri üç kıtada sergilenen dünyaca ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem, önceki gece bir kamyon sürücüsünün neden olduğu cinayet gibi kazada 67 yaşında hayata veda etti. Heykellerin üstadı, kazadan sadece 12 saat önce sanki ölümünü hissetti ve uçak kazasında hayatlarını kaybeden 57 kişi anısına Isparta Türpetepe'de yapılacak anıtı hayalinden nasıl geçirdiğini anlattı. Öktem, teklif edilirse seve seve yaparım dediği anıtı vasiyet gibi şu sözlerle tarif etti: "Ben olsam o tepeye çok uzaklardan görülebilecek şekilde bir uçak kanadı diker, ucuna ışık koyar, üzerine de kazada hayatını kaybeden insanlarımızın yüzlerini resmederim.'' Kaza önceki gece Kadıköy-Haydarpaşa yol ayrımında meydana geldi. Sapağı kaçırdığı için geri gelen kamyonu fark edemeyen Öktem'in bulunduğu otomobili kullanan asistanı Kadir Özyalçın, direksiyonu sola kırdı, ancak otomobilin sağ tarafı kamyonun arkasına girdi. Tankut Öktem, olay yerinde hayatını kaybetti. Kadir Özyalçın ile arka koltukta oturan Öktem'in kızı Pınar Doğan ve eşi Semra Öktem ise yaralandı. Haydarpaşa Numune'den özel bir hastaneye sevk edilen Semra Öktem'in durumu ağır. Tutuklanan kamyon sürücüsü Seydi Aydoğmuş'a (45) kazadan 10 dakika önce yanlışlıkla Boğaziçi Köprüsü'ne girdiği için

52 YTL para cezası kesildiği öğrenildi. Öktem için bu sabah 11.00'de Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tören düzenlenecek. Öktem'in cenazesi yarın Bursa Gemlik'te toprağa verilecek.
Haberin fotoğrafları