kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın, katliam sonrası kitabevinin balkonundan atlamış, 1 ay hastanede yatmıştı.

Ellinci kasetin sırrı

Ömer ADIYAMAN SABAH
Emre Günaydın'ı hastanede izleyen polis memuru yazdığı bilgi notunda "Günaydın'ın konuşmak istediğini, görevlinin engellediğini" yazdı. Polis "Konu 50'nci kasette" dedi, ancak kasetlerde ses yok..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ellinci kasetin sırrı
Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamında balkondan düşerek yaralandığı için 1 ay hastanede yatan Emre Günaydın'ı takip etmekle görevlendiren polis memurunun yazdığı bilgi notu, olay üzerindeki sis perdesini yoğunlaştırdı. Günaydın'ın, Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma Hastanesi'nde izlenmesi için üniversitenin karakol komutanı olan jandarma üsteğmen H.İ. ile Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru B.T. ve polis memuru N.Ş. görevlendirildi. Günaydın, bu sürede hem polisin yerleştirdiği hem de hastanede bulunan 2 ayrı kamerayla 24 saat izlendi. Günaydın taburcu olduktan sonra polis, 2 hard diski de aldı. Ancak hard diskler, 35 gün sonra, "Teknik donanım yetersizliği nedeniyle izlenebilir formata dönüştürülemediğinden" silindiği yönünde tutanakla hastaneye iade edildi. Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya hastane kayıtlarının silindiğini, ancak ellerinde kendi çektikleri kayıtlar bulunduğunu, bunu savcılığa teslim ettiklerini belirtti. Kahya, toplam 51 kasetten oluşan bu kayıtlarda görüntünün olduğunu ses bulunmadığını ifade etti.

DOSYA YENİDEN İNCELEMEDE
Bu gelişmeler yaşanırken Günaydın'ı hastanede izleyen polis memuru B.T.'nin yazdığı bir bilgi notu ortaya çıktı. T. notta, "50. kasette Emre Günaydın'ın 'rezillik' çıkarttığını ve ayrıca Zirve Yayıncılık ile alakalı konuşmaya çalıştığını, ancak görevlinin konuyu kapatmaya çalıştığı şeklinde bilgilerin olduğunu" öne sürdü. Nottaki görevlinin ise mahkemeye gönderilen ihbar mektubunda da adı geçen ve Günaydın'ı bu suça azmettirdiği iddia edilen üsteğmen H.İ. olduğu öne sürüldü. Çekilen görüntülerin sessiz olması, olayı iyice karıştırdı. Gazetelerdeki haberleri ihbar kabul eden Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nden tüm dava dosyasını incelemeye aldı. Başsavcılık basında yer alan iddiaları araştıracak. Sanık Günaydın'ın, cinayetten 1 ay önce bir erkeği bıçakladığını ve hakkında işlem yapılmadığını ileri süren Malatya cinayeti zanlılarından Salih Gürler'in, cezaevi savcısına ek ifade verdiği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları