kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dünyanın pek çok yerini gezdiğini anlatan Teziç, Irak'a gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine "Bir gün barış gelirse oraya da gitmeyi çok isterim" dedi.

Teziç, gider ayak türban için uyarıda bulundu

Görevi süresince hükümetle karşı karşıya gelen YÖK Başkanı veda mesajında kadrolaşma, türban ve yeni anayasa konularında uyarılarda bulundu..
Görev süresi yarın dolacak olan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, dün veda toplantısı düzenledi. Aynı zamanda veda kokteyli niteliği taşıyan toplantıda, gazetecilere şarabın yanı sıra sıcak ve soğuk içecekler ikram edildi. Teziç, görevden ayrılmadan önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e veda ziyaretinde bulunacağını söyledi, Başbakan'ı ziyaret edip etmeyeceği yönündeki soruya ise, Gül'ün şahsında hepsine veda etmenin hukuken mümkün olduğu cevabını verdi. Teziç, kötümser olmadığını, huzur duyarak ayrıldığını belirtti ve "Pişmanlık duymuyorum" dedi. Teziç'in mesajları şöyle:

* MUTABAKAT ŞART: Anayasa değişikliğinin içeriğiyle ilgili bugüne kadar hiç açıklama yapmadık. Usul esası belirler. Anayasa değişikliği bir partiye mal edilemez. Anayasayı değiştirmek TBMM'nin, milletvekillerinin hakkı. Partilerin mutabakatı olmalı. O zaman bu konuda görüş açıklarım. Karşı bir taslağı da bu nedenle doğru bulmuyorum. Şu aşamada hukukçu Meclis Başkanı var. Tecrübeli politikacı. Böyle olmazsa değişiklikten sonuç alınacağını zannetmem.

* TÜRBANDA DÜZENLEME SORUN OLUR: Örtünme biçimiyle ilgili konular yargılama makamlarınca karara bağlanmış. Mahkeme kararlarını uygulamak zorundayız. Bu mahkeme kararlarını etkisiz kılacak yeni hukuki düzenlemeler yapmak pek çok yeni sorunu beraberinde getirir. Bu konunun faturasını YÖK'e çıkarmak isabetli değil.

* KADROLAŞMA UYARISI: Üniversite sayısının getirdiği sorun çok. Bu sorun yeni yetiştirilecek araştırma kadrolarıyla giderilebilirdi. Bu konuda sıkıntılar oldu. Zamanında verilmediği için yetişebilecek 5-6 bin öğretim elemanı olacak kişiyi kaybettik. Üniversite kadrolarında tasarruf düşünülmemeli.

* ÜNİVERSİTE ÖZGÜR OLMALI: Toplumu sarsıcı, değer yargılarını sarsıcı nitelikteki görüşlerin de üniversitelerde dile getirilmesini, şiddete yönelik olmadıkça olağan karşılamak lazım.

* ORTAK ZEMİN BULAMADIK: Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak çalışma zemini kayboldu.

* MASON OLSAM SÖYLERİM: Ben neysem oyum. Böyle bir sıfatım olsa söylerim. Böyle suçlayıcı ifadeler kullanılmasını da doğru bulmuyorum. ANKARA