kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kahramanyol, "Tecavüze uğrayan binlerce Boşnak kadını kurtardık" dedi.

İşte Bosna parasını kurtaran albay

Tutkun AKBAŞ HABER MERKEZİ
Boşnaklarla Sırplar arasındaki savaşta 3 milyon dolar çalan silah tüccarını yakalayan emekli tabip albay Mustafa Kahramanyol'un TSK'dan "irticai faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle atıldığı ortaya çıktı..
1995'te eski Yugoslavya'da Boşnaklar ve Sırplar arasındaki savaşta, Bosnalı Müslümanlara silah satın almak için toplanan 3 milyon doları alarak kayıplara karışan silah tüccarını gizli operasyonla yakalayan askeri ekibin liderinin, emekli albay Mustafa Kahramanyol olduğu ortaya çıktı. Zaman gazetesi tarafından gündeme getirilen 12 yıl önceki operasyonu başından sonuna yöneten isim olan Kahramanyol, aynı zamanda Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) görevli bir profesördü. GATA'da kulak burun boğaz uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Kahramanyol, operasyondan iki yıl sonra 1997'de Yüksek Askeri Şûra kararıyla ordudan atıldı.

EKİBİN BAŞINDAYDI
BM'nin ambargosu nedeniyle silah bulmakta güçlük çeken Bosnalı Müslümanlara toplanan yardım parasıyla silah alımı yapılmak istendi. Bunun için Pakistan asıllı ABD vatandaşı bir silah tüccarıyla anlaşma yapıldı. Ancak yaklaşık 3 milyon dolar parayı alan silah tüccarı sırra kadem bastı. Silah tüccarı bulunamayınca devreye TSK girdi. Oluşturulan 4 kişilik özel bir ekip aynı silah tüccarına telefonla ulaşarak "TSK'ya yeni bir silah sistemi alacağız. Komisyon için görüşmek istiyoruz" bahanesiyle Ankara'ya çağırdı. Silah tüccarı Türkiye'ye geldiğinde de 3 milyon doların bir bankanın Küçükesat Şubesi'ne transferi sağlandı. Operasyonu yürüten ekibin başında ise GATA'da görevli tabip albay Prof. Dr. Kahramanyol bulunuyordu. Kahramanyol, halen Ankara'da özel bir hastanede kulak-burun-boğaz mütehassısı.