kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avusturyalı vekilin "Kanuni" korkusu!

Yeni Haber
Avrupa Parlamentosu'nun Avusturya kökenli üyelerinden, aşırı sağ kanada mensup, Andreas Mölzer "Vural Öger, 'Sultan Süleyman'ın 1683'te başlattığı Viyana kuşatmasını, vatandaşlarımızla, güçlü erkeklerimiz ve sağlıklı kadınlarımızla biz tamamlayacağız' demişti. Bu tehlikeye karşı neler yapılacak" diye soru önergesi verdi.

Bir dönem Jörg Haider'in "sağ kolu" olduğu belirtilen Andreas Mölzer, AB Komisyonu'nun yanıtlaması istemiyle AP Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, Müslüman liderlerin sıklıkla "Avrupa'nın fethi İslam'ın temel hedefi" söylemini dile getirdiklerini bildirdi.

ERBAKAN'IN SÖZLERİNİ ALDI


Soru önergesinde Necmettin Erbakan'ın olduğunu belirttiği "Amacımız Avrupa kıtasına kök salmak ve orada yasalara göre yaşamak. Böylece bir gün belki de tüm Avrupa Müslüman olacak" ifadesine yer veren Mölzer, İslami hukukçuların AB'ye karşıtlıklarının sadece "nefret vaazları"yla sınırlı kalmadığını, sonunda eyleme dönüşeceğini iddia etti. İzmir'de 1999'daki bir konferansta bir imamın Avrupalı katılımcılara "Demokratik kanunlarınıza teşekkür ediyoruz Avrupa'yı biz alacağız, dini kanunlarınız için teşekkür ediyoruz, size biz hükmedeceğiz" dediğini iddia eden Mölzer, batı karşıtı eğilimleri barındıran kimselerin bizzat AB kurumlarında kendilerine sağlam zemin bulduklarını savundu.

AVUSTURYALI VEKİL ABARTTI

Avusturyalı vekilin "örneklerinden" Avrupa Parlamentosu'na Alman Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) seçilen Vural Öger de nasibini aldı. Vural Öger'in seçim kampanyası sırasında tamamen ekonomik, kültürel anlamda söylediği belirtilen ve mizahi yönü de olan "Sultan Süleyman'ın 1683'te başlattığı Viyana kuşatmasını, vatandaşlarımızla, güçlü erkeklerimiz ve sağlıklı kadınlarımızla biz tamamlayacağız" cümlesini de alıntılayan Andeas Mölzer şöyle devam etti:

AVRUPA'YA EKONOMİK NEDENLERLE GİDERKEN ÖLENLER "ŞEHİT"

"Uzun süredir görülen bu kaygı verici gelişme, Kahire'deki (İslam dünyasındaki en önemli dini eğitim kurumu olan) El-Ezher üniversitesinin, Avrupa'ya ekonomik amaçlı olarak yasa dışı yollardan girmeyi denerken hayatlarını kaybeden Müslüman göçmenleri şehit olarak görmesi ve Müslüman göçmenlerin Hristiyan Batıya sızmalarını bir dini hedef olarak tanımlayan kararıyla daha da keskin şekilde göz önüne gelmiştir."

Andreas Mölzer, "Sözde ailelerin birleşmesi gibi konular dahil, AB düzeyinde ve Üye Devletlerde, bu tehlikeli duruma tepki olarak tartışılan İslam dünyasından göçün durdurulmasının aciliyeti ne düzeydedir?" diye sordu. Yasa dışı göçmenlerin AB çapında geri gönderilmesinin düşünülüp düşünülmediğini soran Mölzer, anılan gelişmelere karşı AB çapında hangi önlemlerin alınacağını, AB'nin "yerli" nüfusunun güçlendirilmesi için hangi çabaların gösterileceğini sordu. Mölzer, önergesinde "İsviçre örneğini izleyen ve ekonomik nedenlerle gelen, belgeleri bulunmayan göçmenlerin 48 saat içinde sınır dışı edilmesi yönünde hazırlıklar var mı?" dedi.oru önergesi, AB Komisyonu tarafından yanıtlanacak.

(ANKA)