kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bodrum'un ciğeri yeniden yeşeriyor

Alp ARBAK BODRUM / SABAH
Bodrum yangınlarının ardından başlatılan çalışmalar artık son aşamada. Bölgeye 250 bin fidan dikilip 2 milyon tohum ekilecek..
Bodrum'da yaz sezonunda çıkan yangınlarda yanan sahalar temizlendi. Ağaçlandırma çalışmalarına ise, önümüzdeki günlerde başlanacak. Bodrum Kızılağaç ve Kuyucak bölgelerinde yanan toplam 531 hektar alana 250 bini fidan, kalanı da tohum halinde 2 milyon ağaç dikilecek. Asıl orman alanları Kızılçam'dan oluşacak. Dikim çalışmalarının startı ise önümüzdeki günlerde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağı bir törenle verilecek ve ocak ayının sonunda tamamlanacak.

'10 YIL SONRA YEMYEŞİL'
Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, ağaç dikim çalışmalarının ön hazırlıklarının tamamlandığını ve 500 işçinin dikime başlayacağını belirterek, "Amacımız hem bölgeyi eskisinden daha güzel hale getirmek, hem de yangına daha dayanıklı bir orman yetiştirmek" dedi. Bu çerçevede iki bölgeye 250 bini fidan, kalanı da tohum halinde toplam 2 milyon ağaç dikeceklerini anlatan Bayrak, şunları söyledi: "Fidan olarak dikilecek ağaçların çoğunluğu kızılçamdan oluşuyor. Ayrıca, yanan bölgelerin Bodrum'a girişteki yol kenarları ile diğer yol kenarlarına Zakkum ve Harnup dikeceğiz. Fidan dikim çalışmaları ocak ayının sonunda tamamlanacak. İki bölgenin bazı yerlerine kozalaklardan elde edilmiş kızılçam tohumu attık. Toplam bin 300 ton tohum atacağız ve bu tohumlarla birlikte bölgeye ekilen ağaç sayısı 2 milyonu bulacak. Bölge 10 yıl sonra tamamen yeşil hale gelecek."
Haberin fotoğrafları