kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YÜZLERİ BİRAZ OLSUN GÜLDÜ Evlat acısıyla sarsılan Gedük çifti, Türkiye'nin dört bir yanından yağan yardımlarla biraz olsun teselli buldu. Abdülkadir (3) ve İsmail (2) de (şapkalı) nihayet kimliklerine kavuştu.

Şaha'nın 2 kardeşi artık kimlik sahibi

Mehmet YILDIRIM
Donarak ölen Şaha bebeğin ailesine yardım yağarken, kardeşleri nüfusa kaydedilip kimlik çıkarıldı, anne babaya da resmi nikâh kıyıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şaha'nın 2 kardeşi artık kimlik sahibi
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Sınırgören köyü Akacık mezrasında, geçtiğimiz günlerde donarak ölen 4 aylık Şaha bebeğin ailesinin dramının 'SABAH' ta yer alması, hayırseverleri harekete geçirdi. Aileye, Türkiye'nin dört bir yanından gıda, giyecek ve para yardımı yağdı. Bazı hayırseverler ve yardım kuruluşları da ailenin yaşamını sürdürdüğü köye giderek, yardım malzemeleri ulaştırdı. Getirilen yardım kolilerinde, giyecek, gıda ve odun kömür gibi yakacak bulunuyor.

BİRLİĞİNDEN İZİN ALINDI
Kızılay da aileye giyim, yiyecek ve para yardımında bulunacak. Ayrıca Kaymakamlığın talimatıyla aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da yardım yapılacak. Bu arada Hatay'da vatani görevini yapmakta olan, ölen Şaha bebeğin babası Mustafa Gedük de (20), birliğinden alınan on günlük özel izinle önceki gün sabah saatlerinde Akçakale'ye geldi. Kaymakamlığın çağrısı üzerine eşinin babası Ahmet Gedük, çocukları Abdülkadir (3) ve İsmail (2) ile ilçe merkezine giden bebeğin annesi Ayşe Gedük (20) üç aydır görmediği kocasıyla bir araya geldi.

YEŞİL KARTTA ÇIKARILACAK
Kaymakam Muhammet Aktaş'ın girişimiyle çift resmi nikâhlarına kavuşurken, kimlikleri bulunmayan iki çocuk da nüfusa kaydettirilerek kimlikleri çıkarıldı. Ayrıca aile fertlerine yeşil kart çıkarmak için işlemlere de başlandı. Kızının ölüm haberini alınca dünyasının başına yıkıldığını söyleyen Mustafa Gedük, "Fakirliğin gözü kör olsun. Bizim kaderimizde buymuş. Bize yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Gedük, yardımlardan gelen para ile önce evin çatısını, kapı, pencere ve sıvasını yapacağını söyledi.