kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

'Kâinatın en güzel kızı' Çinli Zilin
ÇİN'DE düzenlenen 2007 Kâinat güzellik yarışmasında birincilik ev sahibi güzelin oldu. 23 yaşında bir sekreter olan Çinli Zhang Zilin, "dünyanın en güzel kızı" olarak taç giydi. Yarışmada ikinciliği Angola güzeli Micaela Reis alırken, Meksika güzeli de üçüncü oldu. Çin'in Sanya kentinde bir tatil adasında düzenlenen yarışmaya 106 ülkenin güzelleri katıldı. Çin güzelinin favori olduğunu belirten bazı yetkililer, asıl sürprizin Meksika güzelinin 2'nci seçilmesi olduğunu belirtti. Türkiye'yi temsil eden Selen Soyder ise ilk 10'a giremedi.

Uykuda bozuk ölçü ölüm riskini artırıyor

UZMANLAR uyarıyor fazla uyku sağlıklı değil...Yapılan araştırmalara göre günde yedi sekiz saat uyku yeterli. İngiltere'de bulunan Londra Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre yedi-sekiz saat uyku insana hem psikolojik hem de fiziksel olarak yeterli. Araştırmacılar yedi-sekiz saatten az veya fazla uykunun insan sağlığını kötü etkilediğini de özellikle vurguladı.

KALBİ TEHDİT EDİYOR
Araştırmayı yapanlardan doktor Jane Ferrie, genellikle 7 veya 8 saat uyuyanların uyku sürelerindeki artışın da ölüm riskini yüzde 110 artırdığını, ancak bu durumlardaki ölüm riskinin kalp damar hastalıkları dışındaki nedenlere dayandığını belirtti. Doktorlar az veya çok uykunun kalp ve kan dolaşım sistemini kötü etkilediğini söyledi. Az ve çok uyuyan insanlarda, ölüm riskinin iki kat yüksek olduğu tespit edildi. Araştırma 1985 ve 1993 yılları arasında 35-55 yaş arası 10 bin 308 kişi arasında yapıldı.