kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'li hamburger ile Türk iskenderin obezite savaşı!

MENEKŞE ATASELİM
McDonald's Genel Müdürü Fansa, "Obezite deyince akla 700 kalorilik iskender gelmiyor. Hep hamburger suçlu" deyince, Kebapçı İskender'in sahibi İskenderoğlu karşılık verdi: "Onları zorlamaya başladık. Bu laflar hep ondan"..
Obezite tartışması ve kalori hesapları McDonald's ile iskender kebapçıları karşı karşıya getirdi. Eskişehir Espark Alışveriş Merkezi'ndeki restoranlarının açılışında konuşan McDonald's Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa, obezite denince yalnız hamburgerin değil, 700 kalorilik iskender kebabın da hatırlanması gerektiğini söyleyerek iskender kebapçıların tepkisini çekti. Fansa, "McDonald's'da yiyen obez olur diye bir şey yok. Obezite denince akla hamburger geliyor. Bir iskender kebapta en az 700 kalori var. Buna dikkat edilmiyor'' deyince, 140 yıllık restoran Kebapçı İskender'in patronu Yavuz İskenderoğlu, açıklamaları "Talihsiz bir mukayese" olarak nitelendirdi. Fast food yiyeceklerin dünyada kebap ve döner karşısında sıkıntı yaşadığını belirten İskenderoğlu, "McDonald's zorlanmaya başladı. Sıkıntıdalar. Bu açıklamalar ondan" dedi.

'MUKAYESE ÇOK YAKIŞIKSIZ'
Obezitede kaloriler dışında yeme şeklinin de etkili olduğuna dikkat çeken İskenderoğlu, fast food'un hızlı ve sağlıksız bir beslenme biçimi olduğunu ifade etti. "Mideyi süratle doldurmak sindirimde sıkıntı yaratıyor" diyen İskenderoğlu, şöyle devam etti: "Ben McDonalds'a gidilmesin de demiyorum. Ancak, hamburgerin iskender kebap gibi taklit edilen, kendi ulusumuza ait bir marka ile mukayese etmesi yakışıksız bir durum." McDonald's Türkiye Genel Müdürü Fansa ise konuşmasının devamında, obeziteye neden olan faktörün yiyeceklerin yakılamaması olduğunu belirterek, "Günde 5 öğün, her gün yiyin demiyoruz. Bu sunduğumuz bir çeşit. Öyle hamburgerler satılıyor ki içinde et yok. İnsanlar salata, mayonez gibi dolgu malzemesi yiyor'' dedi.