kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Kararlar, tavla oynar gibi değil satranç oyuncusu gibi verilsin'

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bakanların karşısında sanayi politikalarını eleştirdi: Sorun önümüzü görememek. Politik kararlar uzun vadeli etkisi hesaplanmadan tavla oynar gibi alınıyor..
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonominin koordinatör bakanı Nazım Ekren ile Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı toplantıda sanayi politikalarını eleştirdi. Sanayicinin sıkıntısını önünü görememesi olduğunu kaydenen Hisarcıklıoğlu, özel sektöre yönelik kararların tavla oynar gibi verildiğini söyledi. Sanayinin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Daimi Özel İhtisas Komisyonunun açılış toplantısı, Başbakan Yardımcısı Ekren, SanayiBakanı Çağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla dün yeni Başbakanlık binasında yapıldı. Toplantıya, 10 kamu kuruluşundan 13, altı özel kuruluştan 27 üye katıldı.

BÜYÜMENİN SINIRINDAYIZ
Açılışta konuşan TOBB Başkanı, önemli uyarılarda bulundu. İki yıldır, her platformda, yakalanan tempolu büyümenin sınırlarına gelindiğinin altını çizen TOBB Başkanı üreticiler, içinde bulunduğu sıkıntıları her gün daha somut bir şekilde hissetmeye başladığını dile getirdi. "Türk özel sektörünün gücünü, kuvvetli altyapısını herkes biliyor. Bu yüzden kimse sıkıntının sebebini 'zayıf oluşları' olarak değerlendirmesin" diyen TOBB Başkanı, Türk özel sektörünün başlıca probleminin önünü görememesi olduğunu kaydetti. TOBB Başkanı Hisarcıklıolu şu yorumları yaptı: "Bugüne kadar özel sektöre yönelik politika kararları, uzun vadeli etkisi hesaplanmadan, tavla oynar gibi verildi. Şimdi alışkınlıkları değiştirerek uzun vadeli bir sanayi stratejisi oluşturmak zorundayız. Bir stratejimiz olsun ki önümüzü görelim. Bir stratejimiz olsun ki sanayicimizin hangi alanda üretim yapacağına, yabancı fonlar karar vermesin, biz karar verelim." Beklentilerini 'özel sektöre yönelik politikaların, tavla oynar gibi değil, bir satranç oyuncusunun uzak görüşlülüğüyle belirlenmesi' olarak açıklayan Hisancıklıoğlu "Akıl akıldan üstündür. Bu yüzden sanayi stratejisini birlikte oluştursun istiyoruz" dedi.