kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

O an bir yaratılış mucizesine tanık olduğumu hissettim

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
29.11.2007
Spor yazarı Fatih Doğan, hem oğlu Yavuz Selim'in, hem de kızı Fatma'nın doğumlarına tanıklık etmiş. Doğan, o anlarda yaşadığı heyecanı hiçbir maçta hissetmediğini söylüyor: Doğumun gerçeklemesi bir yaratılış mucizesi. Acının zirvesinden mutluluğun zirvesine geçiliyor. Doğum anlarında eşimin yüzüne sanki nur indi..
Sabah gazetesinin Beşiktaş ve Milli Takım yazarı Fatih Doğan, iki çocuğunun da doğum anına tanıklık etmiş şanslı babalardan biri... Doğan, olursa ileride bir gün, üçüncü bebeğini de doğumhanede eşinin elini tutarak karşılayacağını söylüyor...

* Çocuklarınızın doğumlarına girmeye nasıl karar verdiniz?
İki çocuğum var. Oğlum Yavuz Selim 3 yaşında, kızım Fatma ise 2 aylık. Eşim Esma'nın sorumluluğunu paylaşmak, onun yanında olmak benim için çok önemliydi. Doğuma girerek o mucizevi anı yaşamak istedim. Acı ve mutluluğu aynı anda tattığı o zaman diliminde eşimin yanında olmam gerektiğine inandım.

* Bir baba için doğumhaneye girmek mi, kapı önünde beklemek mi zor?
Kapı önünde beklemek daha zor. İçeri girdiğinizde anı yaşıyorsunuz, acıyı paylaşıyorsunuz, olaya hakim oluyorsunuz. Bu da insanı vicdanen ve ruhen dışarıda beklemekten daha rahat bir pozisyona sokuyor, stresinizi azaltıyor. Bu yüzden iki çocuğumun da doğumuna girdim. üçüncüsü olsa, yine girerim.

EŞİMİN YÜZÜNE NUR İNDİ

* Eşinizin yanında olmanızın doğumu kolaylaştırdığını mı düşünüyorsunuz?
Kesinlikle. Onun elini tutmak, sancı sürecinde onun yanında olmak bence çok önemli. Eğer panik yapmazsanız sizden güç alıyor.

* Kadınların doğum sırasında çok çirkin gözüktüğü söylenir. O anı görmek, cinsel hayatınızı etkiledi mi?
O anda bunları düşünecek bir erkek olduğunu sanmıyorum. Doğumdan önce eşinizin gözlerine kilitlenme şansınız pek yok. Ama doğumdan hemen sonra eşinizin gözlerinde gördüğünüz ışıltı, onu daha önce hiç görmediğiniz kadar güzel kılıyor. O an, Esma'nın yüzüne nur inmiş gibiydi sanki. Katıldığım iki doğum da cinsel hayatımda hiçbir sorun yaratmadı.

* Doğum anında ve çocuklarınızı ilk kez kucağınıza aldığınızda nasıl duygular içine girdiniz?
Doğumun hemen öncesinde sancılar zirve yapıyor. O, son derece fırtınalı bir an. Doğum gerçekleşince eşiniz sakin sulara geçiyor. Doğumun gerçekleşmesini bir yaradılış mucizesi olarak nitelendiriyorum ben. Acının zirvesinden mutluğun zirvesine geçildiği, harikulade bir an. Ve bu muhteşem ana tanık olmanın tek yolu doğumhaneye girmek. Eşimle ben, çocuklarımızın doğumlarından önce, "Güzel şeylere ulaşmak meşakkat ister" dedik. Doğumda çekilen sıkıntıların Allah'ın en güzel iki hediyesine ulaşmak için gerekli olduğunu düşündük.

* Erkekler babalık hissini çocukları doğduktan sonra mı idrak ediyor?
Baba olduğunuzu daha çok çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda, kokusunu ilk duyduğunuzda anlıyorsunuz. Babalık yaşayarak hissediliyor. Kadına lütfedilen annelik duygusu gibi hamilelikle başlayan bir durum yok yani.