kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Pastörize keçi sütünü piyasaya çıkarıyoruz
Bolu Hindi Fabrikası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram, süt verimi yüksek Zaanen keçilerinden günlük 1 ton, gelecek yıl ise günlük 2 ton süt üreteceklerini bildirerek, "Yeni bir yatırım yaptık ve birkaç gün içinde pastörize keçi sütünü piyasaya çıkaracağız'' dedi. Erbayram, Zaanen keçisinin İsviçre'nin Alplerindeki Zaanen bölgesinde yetiştiğini, iklime adapte olabilen bir hayvan olarak Türkiye'de yetiştirebildiklerini belirterek, "Elimizde bin 500 adet süt veren keçimiz var ve bu keçilerden günlük 1 ton süt alıyoruz'' şeklinde konuştu. Erbayram, inek sütüne alerjisi olan bebeklerin annelerinin Zaanen keçi sütüne çok ihtiyaç duyduklarını anlatarak, "Ben de kendi paramla aldığım sütleri Ankara ve İstanbul'da bulunan 90 anneye gönderiyorum. İnek sütüne alerjisi olanlara doktor raporu karşılığında sütlerinin kendimiz bizzat bırakıyoruz'' dedi.

Telekom'da ADSL'ye abonelik ücretsiz

Türk Telekom, aralık içinde internet servis sağlayıcılarına (ISS) yönelik olarak yeni bir kampanya başlattı. Buna göre Telekom, kendisinden hizmet alan TTnet, Doğan Online, Superonline gibi şirketlerden 29 YTL olan bağlantı ücretini almayacak, aboneliği süren limitli bağlantı sahiplerine ise ücretsiz 2 GB'lik limit arttırımı yapacak. Kampanya 1-30 Aralık arasında geçerli olacak ve toptan satış tarifelerinde yapılan avantajla, indirimlerin ISS'ler tarafından son kullanıcılara yansıtılmasının sağlanacağı bildirildi. Limit artırımı sağlanarak halen 4 GB'lik ADSL abonesi olanların limiti 6 GB'ye, 6 GB limiti olanların limiti ise 8 GB'ye yükseltilmiş olacak. Açıklamada, Telekom'un bu ve benzeri kampanyalarla Türkiye'de 2007 yılında 4.3 milyonu aşan genişbant internet kullanıcı sayısını artırmayı düşünüldüğü kaydedildi.

Türk çocuklarının yüzde 18'i yoksul
Türkiye OECD'ye üye ülkeler arasında çocuk yoksulluğunun en fazla yaşandığı üçüncü ülke oldu, çocuk nüfusun yaklaşık yüzde 18'inin yoksul olduğu bildirildi. OECD'nin "Bebekler- Babalar: OECD Ülkelerinde İş ve Aile Hayatı" başlıklı çalışmasında OECD'ye üye ülkelerin genel doğurganlık, kadın istihdamı 3 yaşından küçük çocukların sağlık hizmetlerinden yararlanması, çocuk yoksulluğu gibi konulardaki durumları ele alındı. 2005 verilerine göre, Türkiye daha önceki çalışmalarda ortaya konulduğu gibi doğurganlıkta Meksika'dan sonra topluluk ikincisi oldu. Türkiye'nin "çocuk yoksulluğu" açısından da Meksika ve ABD'nin arkasından OECD üçüncüsü olduğu ortaya çıktı. ANKA
Haberin fotoğrafları