kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AÇILIŞI 19 EKİM’DE YAPILMIŞTI Kartal’daki fabrikasını Gebze’ye taşıyan Eczacıbaşı Holding bünyesindeki As Kaynak, buradaki fabrikasının açılışını 19 Ekim’de gerçekleştirmişti. Fabrikanın taşınması sonrasında arazi için son teklifler 12 Aralık’ta verilecek.

Eczacıbaşı fabrika arsasını satıyor

MELTEM ERSOY
Eczacıbaşı, Kartal'daki kaynak teli ve makineleri üretimi yaptığı fabrikasını Gebze'ye taşıyarak, buradaki 23 dönümlük arazisini satışa çıkardı. Ticaret ve konut imarlı arazi için son teklifler 12 Aralık'ta verilecek..
Eczacıbaşı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kaynak Tekniği Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Kartal'daki fabrikanın geçen ay Gebze'ye taşınmasının ardından Kartal'daki arazi satışa çıkarıldı. Biri 18 bin diğeri de 5 bin metrekarelik olmak üzere iki parselden oluşan arazinin toplam büyüklüğü yaklaşık 23 dönüm. Yakacıkaltı'nde yer alan arazinin mevcut halinde halen fabrika bulunuyor, ancak arsa ticaret ve konut imarlı. Kapalı zarf usulü teklif alınarak satılacak arazi için şartname alma tarihi 6 Aralık, son teklif verme tarihi ise 12 Aralık. İhaleye katılacaklardan 100 bin YTL'lik teminat mektubu isteniyor. Ayrıca, mülk sahibi ihaleyi yapıp yapmama ve gayrimenkulleri istediğine satma hakkını da saklı tutuyor.

300 DÖNÜME PROJE
Söz konusu arazi Eczacıbaşı'nın Kartal'daki tek arazisi değil. Daha önce Levent'teki Kanyon projesiyle gayrimenkul sektörüne adım atan Eczacıbaşı, ikinci büyük projesini de Kartal'daki 300 dönümlük arazisine yapacağını açıklamıştı. Holding, burada Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan arazisinde ticaret, konut ve turizm kollarından oluşan miks bir proje yapmayı planlıyor.
Haberin fotoğrafları