kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı

Haber turu

Sabancı'nın kârı 9 ayda % 104 arttı
Sabancı Holding 2007 yılının ilk dokuz aylık döneminde net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 104 artırdı. Şirketin net karı 854 milyon YTL'ye yükseldi. Sabancı Holding'den yapılan yazılı açıklamada, aynı dönemde satışların 14.252 milyar YTL, faaliyet kârının ise 2.166 milyar YTL olarak gerçekleştiği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, "Sabancı Holding'in varlıkları 30 Eylül 2007 tarihinde, 31 Aralık 2006 tarihine göre yüzde 12 artışla toplam 75.121 milyar YTL, şirketin özkaynakları ise 7.826 milyar YTL oldu" denildi.

'Kadınlar işe katılsın refah düzeyi artar'
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Boyner, toplumun yarısını oluşturan kadınların ekonomik hayata katılımının artırılmasının, ülkenin refah düzeyinin yükselmesi ve kadınların birey olarak güçlenmelerinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. TÜSİAD'ın düzenlediği seminerin açılışında konuşan Boyner, yoğun rekabet ortamında ayakta kalabilme savaşının, şirketleri, yeni yönetim ve değişen rekabet ortamında süreçleri yönetecek lider arayışına yönelttiğini ifade etti. Boyner, "Bu nedenle, iş yaşamında farklılıkların önünün açılması, başta kadınlar olmak üzere tüm kesimlere fırsat eşitliği sağlanması ve istihdam edilmelerinin önündeki engellerin kaldırılması, bugün Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en temel iki ekonomik sorun için de bir çözüm imkanı sağlamaktadır" dedi.

Rumeli Plaza'ya 35 milyon YTL'lik teklif

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) satışa çıkardığı ve Fon Kurulunun onayına kalan Rumeli Plaza Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinde, Y.A.A.O İletişim Teknolojileri 26 milyon 100 bin YTL'lik ilk teklifi 35 milyon YTL'ye yükseltti. TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, 50 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarılan Rumeli Plaza Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün pazarlık ihalesinin bugün gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, katılımcı firma Y.A.A.O İletişim Teknolojileri İnternet Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin, 27 Kasım Salı günü gerçekleştirilen ilk ihalede sunduğu 26 milyon 100 bin YTL'lik teklifi 35 milyon YTL'ye yükselttiği kaydedildi. Muhammen bedel altında kalan ihale sonucunun Fon Kurulunun onayına sunulacağı belirtilen açıklamada, ihalenin Kurulun vereceği karar doğrultusunda kesinleşeceği aktarıldı.
Haberin fotoğrafları