kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

The Banker, Yapı Kredi'yi "yılın bankası" seçti

Yeni Haber
Dünyadaki önemli bankacılık sektörü yayınlarından The Banker, Yapı Kredi Bankası'nı 2007 yılında Türkiye'de "Yılın Bankası (The Bank of the Year 2007)" seçti.

Bankaların son bir yıl içindeki mali performanslarının ve hissedarlarına sundukları katkının değerlendirildiği seçimlerde Yapı Kredi, 2007 yılındaki "etkileyici mali performansı ve Türkiye bankacılık tarihinin en büyük birleşmesini başarılı bir biçimde gerçekleştirmesi nedeniyle" ödüle layık görüldü. 28 Kasım Çarşamba gecesi Londra'da gerçekleştirilen törende,Yapı Kredi Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt Banka adına ödülü aldı.

Tayfun Bayazıt, törende yaptığı konuşmada, dünya finans çevrelerinin her yıl merakla beklediği The Banker ödüllerini, 2007'de Türkiye'den Yılın Bankası seçilerek almaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Yapı Kredi olarak birleşmenin tüm zorluklarının üstesinden geldiklerini ve iki kurumun en iyi yönlerini başarılı bir şekilde entegre ettiklerini söyleyen Bayazıt, ortaya çıkan sinerjinin hem müşteriler hem hissedarlar hem de çalışanlar için çok kısa sürede meyvesini vermeye başladığını dile getirdi.

Dünyadaki benzer örneklerden daha hızlı bir şekilde finansal ve yapısal anlamda büyük gelişmeler kaydettiklerinin altını çizen Bayazıt, gösterdikleri hizmet ve performansın müşterileri ve hissedarları tarafından değil, dünyanın en saygın finansal bankacılık dergilerinden olan The Banker tarafından da fark edilmiş ve teyit edilmiş olmasının önemine değindi.

Bayazıt, "Yapı Kredi olarak The Banker'dan aldığımız bu ödülü, her zaman daha iyisi için çalışmayı ilke edinen ve müşterilerinin birinci tercihi olma vizyonuyla liderlik hedeflerine kararlılıkla yürüyen insan kaynağımıza borçluyuz" dedi.

Dünya çapında yayımlanan, iş dünyası, ekonomi ve politika yayını Financial Times tarafından çıkarılan The Banker, her yıl Kasım ayında dünyanın birçok ülkesinden katılımcı bankaları mali performanslarının yanı sıra başarılı birleşme, yeni teknolojilerin kullanımı ya da rakiplerden farklılaşma stratejileri gibi unsurlarla değerlendiriyor.

(ANKA)