kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oger Grubu % 55’e 6.5 milyar $ ödemişti... Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi 2 yıl önce 6 milyar 550 milyon dolara Oger Telecoms’a satıldı. Oger, hisseleri 14 Kasım 2005’te devraldı. Kalan yüzde 45 ise Hazine’ye ait.

Tarihin en büyük halka arzı Telekom'la geliyor

OLCAY AYDİLEK
Telekom'un yüzde 15-25'lik hissesi 2008'de halka açılacak. Telekom 2005'teki blok satış değeri üzerinde bile halka açılsa borsada hasılat rekoru ile tarihe geçecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tarihin en büyük halka arzı Telekom'la geliyor
Türk Telekom özelleştirmesinde ikinci perde açılıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekom'un yüzde 15-25 aralığındaki hissesinin halka arzı için 1 hafta içinde Bakanlar Kurulu'na teklifte bulunacağına açıkladı. Halka arzın yılın ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Eğer Türk Telekom en az 2005'teki blok satıştaki değeri üzerinden halka açılırsa borsa tarihinde hasılat rekoru kırılmış olacak. 12 milyar dolarlık değer üzerinden özelleştirilen Telekom'un hisselerinin yüzde 15-25'lik hissesinin değeri 1.8-3 milyar doları bulacak. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türk Telekom'un yüzde 55'inin özelleştirilmesinin ardından kamu denetimindeki yüzde 45 hissenin halka arzına ilişkin önemli açıklama yaptı.

ÇALIŞANLARA % 3'Ü VERİLECEK
Halka arz için 1 yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda önemli bir noktaya geldiklerini belirten Yıldırım, "Halka arz için bir hafta içinde Bakanlar Kurulu'na teklifte bulunacağım. Halka arz edilecek hisse miktarı konusunda net bir rakam belirlemedik. Üzerinde çalışıyoruz. Yüzde 15 ile yüzde 25 arasında olabilir. Başlangıç için yüzde 15 iyi olabilir. Ancak miktarı Bakanlar Kurulu belirleyecek" dedi. Yıldırım, Türk Telekom hisselerine yoğun talep gelmesi durumunda kalan hisseler için de zaman yitirmeden yeni halka arzların yapılabileceğini vurguladı. Bakan Yıldırım, halka arz takvimini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) belirleyeceğini kaydederek, "Sanırım, 2008 yılının ilk yarısında, halka arz gerçekleşir" dedi. Yıldırım, Telekom çalışanlarına da şirketten pay verileceğini belirterek, "Hisselerin yüzde 3'ü de çalışanlara verilecek" dedi.
Haberin fotoğrafları