kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Hükümet seçim sonrası pozitif havayı heba etti'

Alarko Holding Başkanı Alaton, hükümetin seçim sonrası olumlu havayı kullanamadığını belirterek "AB ve IMF çıpasında da bence zayıfladı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Hükümet seçim sonrası pozitif havayı heba etti'
Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, AK Parti hükümetinin seçimden hemen sonraki pozitif havayı gerektiği kadar kullanamadığını belirterek "Bence heba edilmiş büyük şans" dedi. 2001 yılında ortağı Üzeyir Garih'in öldürülmesinin ardından holdingdeki gençlerin önerisi üzerine kendini geri plana çeken Alaton önemli değerlendirmelerde bulundu. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Alaton'un değindiği konulardan bazıları şöyle:

* AK PARTİ'NİN İKİNCİ DÖNEMİ: AK Parti'nin ilk dönemi başarılıydı ikinci dönem daha da başarılı olma vaadini gösterdi. Fakat özellikle Güneydoğu'da politikasında hükümetten biraz dağınık bir intiba aldık. 301. maddenin ele alınmayışı, AB'nin bunun üzerinde çok durması ve Ankara'nın bunun öneminin idrakında olmayışı yan yana gelince bir kararsızlık bir vakit kaybı yaşadık. Seçimden hemen sonraki o büyük pozitif hava gerektiği kadar kullanılamadı. Bence heba edilmiş büyük şanstı. Tekrar kazanılır mı; bu Ankara'nın kendini toparlamasına bağlı.

* AB-IMF ÇIPASI ZAYIFLADI: Bence iki çıpada da zayıflama var. AB yolunda gereken tedbirlerin geciktiğini herkes kabul ediyor Ayrıca anayasa değişikliği konuşuldu ve ortada bırakıldı. Bu da çok üzüntü verici. Karar alamayan hükümet imajı yaratılıyor.

* TERÖR BİTECEK: Çok başarılı sonuç alındı. Eminim 2008'de terörün sonunu yaşayacağız. Çok umutluyum. Fakat bundan hemen sonra Güneydoğu'muzda yeni bir atılım bunun yanında Kuzey Irak'taki dostlarımızla bir barış ortamı yaratma, yeni oluşumun gerçeklerinin kabulü yolunda hızlı bir karar mekanizması bekliyoruz.

* KÜRESEL KRİZ ENDİŞESİNİN YANSIMASI: Sıkıntılar Türkiye'ye olumsuz yansımadı. Türkiye'nin ekonomik gelişmesi dışarıda hayranlıkla izleniyor. Onun için biz bunun dışında kalabildik. Fakat bu daha ne kadar sürer biraz da politikacı bunun kıymetinin farkında olmalı ve ona göre tedbirleri zamanında almalı. Dikkatli davranmalıyız.

* NÜKLEERDE ABD-AB SAVAŞI OLUR: Nükleer de teknik görüşlerden çok politik görüşler ağırlık kazanacak. Görüşümüz Avrupa ile ABD'nin nükleer teknolojisi rekabete girecek. Yarışta bizde olacağız.