kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Apple CEO'su Steve Jobs teknoloji dünyasına yön vermesiyle tanınıyor.

Dünyanın en güçlü CEO'su iPod'un babası Jobs seçildi

Fortune dergisi Apple Başkanı Steve Jobs'u, "dünyanın en güçlü CEO'su" seçti. Jobs'u, medya devi Rupert Murdoch ve bankacı Lloyd Blankfein takip ediyor..
Şirketleri ile elde ettikleri başarılardan ekonomi dünyasında hayata geçirdikleri değişikliklere kadar birçok özellikleriyle dikkat çeken CEO'lar ABD'li Fortune dergisinin de araştırmasına konu oldu. Dergi, ekonomi dünyasında adı sürekli gündemde olan patronları başta yönetim şekilleri olmak üzere, sektörlere yön veren ürün ve hizmetlerini de dikkate alarak değerlendirdi. 'Dünyanın en güçlü yöneticisi kim?', sorusuna yanıt arayan dergi bu unvana ABD'li teknoloji şirketi Apple'ın CEO'su Steve Jobs'u layık gördü. Fortune, Jobs'ın hem şirketi Apple'ı ulaştırdığı nokta hem de teknoloji dünyasında yarattığı etki bakımından dünyanın en güçlü yöneticisi olduğunu ileri sürdü.

SEKTÖRE YÖN VERDİ
Sıralamada ikinci sırada medya dünyasının yaşlı kurdu olarak bilinen Rupert Murdoch yer aldı. Üçüncü sırada ise Wall Street'in önde gelen bankalarından Goldman Sachs'ın CEO'su Lloyd Blankfein bulunuyor. 25 CEO'nun yer aldığı sıralamanın tek kadın yöneticisi ise PepsiCo'nun Başkanı Indra Nooyi oldu. Patronlar dünyasının diğer ünlü isimlerinden Microsoft Başkanı Bill Gates 7'nci sırada yer alırken dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulunduran Meksikalı milyarder Carlos Slim ise 20'nci basamakta kaldı. Fortune'nun araştırmasına göre Apple CEO'su Steve Jobs, geride kalan 30 yıllık yöneticilik kariyerinde teknoloji dünyasının yönünü değiştirmeyi başaran ender CEO'ların başında bulunuyor. Dergi, Jobs'un iPhone adı verilen yeni mobil telefon ile bu sefer de iletişim alanında yön belirleyici konumuna geldiğine işaret etti. İş dünyasının en güçlü yöneticisi olarak ikinci sırada yer alan Rupert Murdoch'un ise bu unvanı rekabetin üst düzeyde olduğu medya sektöründe gösterdiği kararlılık ve sahibi olduğu News Corp'u global bir medya imparatorluğu haline getirmesinden dolayı hak ettiği belirtiliyor. Fortune, Murdoch'un çok çetin rekabete karşın medya sektörünün hemen her alanında lider durumda olmasının önemine işaret ediyor. Üçüncü sırada bulunan yatırım bankası Goldman Sachs CEO'su Blankfein ise şirketini fırtınalı denizde ustalıkla yüzdüren bankacı olarak değerlendiriliyor. ABD'de patlak veren ve çok sayıda kürersel bankanın iflasla burun buruna gelmesine neden olan mortgage krizine rağmen Goldman Sachs hisse başına gelirlerinin geçen yıla kıyasla ikiye katılmaya başardı.
Haberin fotoğrafları