kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

PKK, DTP ve laiklik

Demokratik Toplum Partisi, Güneydoğu ve Kuzey Irak'ta güçlü bir şekilde varlığını hissettiren Gülen hareketinden duyduğu rahatsızlığı laikliğe vurgu yaparak gösteriyor.
Şırnak milletvekili Hasip Kaplan: "Doğu ve Güneydoğu'da demokratik bir parti olarak laikliğin sigortasıyız."
Iğdır milletvekili Pervin Buldan: "Türk Silâhlı Kuvvetleri ile bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar. Büyükanıt, partimizin adını bile anmak istemiyor ama, irtica ve laiklikle ilgili konularda fikirlerimiz tamamen örtüşüyor."
Van milletvekili Özdal Üçer: "Laiklik için veryansın eden Genelkurmay değil miydi? Biz bölgede aynı şeyleri savunuyoruz. Bize cephe almasınlar, zira biz de onlar gibi laikliğin savunucusuyuz. Genelkurmay'ın, laiklik açısından çalışmalarımızın önemini kavraması lazım. DTP, güneydoğuda, İslâm cemaatleşmesinin karşısındaki tek partidir."
DTP'li milletvekillerinin laiklik vurgusu yaparak kendilerini Türk Silâhlı Kuvvetleri'ne yakınmış gibi göstermeye çalışmalarına sadece gülünür. Onların laikliğe böyle dört elle sarılmalarının sebebi, Fethullah Gülen'in Güneydoğu ve Kuzey Irak'ta açtığı okullar; dershaneler. Diyarbakır'daki Sur Dershaneleri, PKK'nın baş hedeflerinden biri. Gülen hareketinin Kuzey Irak'taki okullarının 4'ü Erbil'de, 3'ü Süleymaniye'de, biri Kerkük'te. Hatta Barzani'nin izniyle Kuzey Irak'ta bir de üniversite açılacak deniliyor. Öcalan'ın, avukatları kanalıyla verdiği mesajları, DTP'li milletvekillerinin cümleleriyle birleştirirsek, PKK'nın, karşısında en kuvvetli cephe olarak, İslâmi duyarlılığı gördüğünü anlayabiliriz..
Öcalan, AK Parti içindeki Nakşi örgütlenmesini eleştirirken, DTP'li milletvekilleri, Fethullah Gülen'e çatıyorlar.
"Anadolu'nun yiğit insanları, Doğu ve Güneydoğu'da mahrumiyet içinde yaşayan kardeşlerini onları ne kadar sevdiklerine inandıracaklar; aralarında sağlam köprüler kuracaklar. Dağdaki eşkıyaya karşı silâh kullanmak icap eder; ancak gönülleri feth etmek meselesi de çok önemlidir." (Fethullah Gülen - 15 Kasım 2007-Zaman)