kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Şimdi Herkes Mutlu Görünüyor' 'Şimdi Herkes Mutlu Görünüyor'

Münih'te Arjantin kazandı

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
İLİŞKİLİ HABERLER
Münih'te Arjantin kazandı
Geçtiğimiz hafta Münih'teydim ve 5 gün boyunca genellikle sinema salonu ile küçük jüri odamız arasında dolaştım. Maksat geleceğin sinemasına yatırım yapmaksa doğrusu Münih kenti ve festival direktörü Andreas Ströhl gayet iyi başarıyorlar.

Gerçek bir olay
Pazar günü sona eren '27. Münih Uluslararası Film Okulları Festivali'nin galibi Arjantin'den sinema öğrencisi Gonzalo Tobal'ın 'Şimdi Herkes Mutlu Görünüyor' (Ahora Todos Parecen Contentos) adlı yapımı oldu. Film 'En İyi Film' ödülünü aldı. Gerçek bir olaydan esinlenen film, 13 yaşındaki öğrencisiyle kaçan 45 yaşındaki bir öğretmenin polise yakalanıncaya kadar olan kısa öyküsünü anlatıyor. Doğrusu Buenos Airesli Tonas hemen ilk uzun metrajlı filmini çekebilecek kadar yetenekli ama benim favorim açıkçası Polonya'da çektiği 'Arada' (Pomiedzy) filmiyle İspanyol sinemacı Jose E. Iglesias Vigil oldu. Başkanlığımızı görüntü yönetmeni Michael Ballhause'un yaptığı; Alman Animasyon sanatçısı Till Novak, yapımcı Mathias Lösel, geçen yılın yarışma birincisi İsrailli genç yönetmen Talya Lavie ve benim de olduğum jüri, toplam 50 bin Avro ödüllü yarışmada 5 ayrı ödül dağıttı.

20 farklı ülke...
'En İyi Belgesel' dalında eğlenceli 'Scarlet Sunshine'a ödül verdik. 'En İyi Senaryo' ödülü 'Almost Six Feet Deep' filmine, 'En İyi Görüntü' ise siyah-beyaz 'Tango Camisa'ya, 'Arte' ödülü ise İspanya'dan sevimli bir eş bulma öyküsü olan 'Padam'a verildi. Kısaca 20 farklı ülke ve 28 film okulundan gelen kısa ve orta metraj 39 filmin yer aldığı yarışmada, geleceğin sinemacılarını izlemek ve gözlemek çok önemliydi.