kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kutsi

'Bence Aysel'in duası öpüşmesinden önemli

Merve YURTYAPAN
Yıllarca Ankara barlarında sahneye çıkan Ersan Başbuğ ilk albümünü çıkardı. Albümde en büyük desteği Aysel Gürel'in verdiği genç şarkıcı Başbuğ: Onun duasını aldım '..
Ersan Başbuğ 'Kırıldın mı?' adlı ilk albümünü çıkardı. Genç şarkıcıya en büyük desteği yıllarca birlikte çalıştığı Kutsi değil, Aysel Gürel verdi. Başbuğ; Hürol adlı şarkıcının klibinde öpüşme sahnesiyle sansasyon yaratan Aysel Gürel için "Klibimde öpüşmeyeceğiz. Benim için Aysel Gürel'in duasını almak öpüşmekten çok daha önemli" dedi. İşte anlattıkları...

* Yıllardır müziğin içinde olmanıza rağmen ilk albümünüzü hazırladınız. Neden bu kadar çok beklediniz?
1997 senesinde Ankara'da Baha ile çalışmaya başladım. Baha albüm yapmak için İstanbul'a geldi. Bu kez Kutsi ile çalışmaya başladım. Sonra o da albüm çıkarttı. Ben de kendi ekibimle sahne programları yapmaya devam ettim. Başarılı da oldum. Çünkü elime gitarımı aldığımda etkileyemeyeceğim kimse yoktur. Kendi albümüm için doğru zaman şimdiymiş.

* Albümünüzde Kutsi'nin desteği oldu mu?
Kutsi'nin bestecilik kimliği var, ancak bana bir desteği olmadı. Anlaşması var ve bu nedenle prodüksiyon şirketinin sözünden çıkamıyor.

* Aysel Gürel ile nasıl tanıştınız?
Albüm bitmek üzereyken 'Ziller ve İpler' adlı parçayı dinledim. Daha önce Selda Bağcan tarafından seslendirilmişti. Sözlerinin Aysel Gürel'e ait olduğunu öğrendim. Aysel Gürel'i aradım ve şarkıyı okumak istediğimi söyledim. Evine gidip kendisiyle görüştüm. Aysel'i öptüm ve şarkısını aldım. Bana çok destek oldu. Dünyada gördüğüm en zeki kadın.

* Aysel Gürel 20 yaşında Hürol adlı bir şarkıcının klibinde öpüşme sahnesinde rol almıştı. Siz de bu tarz bir kliple karşımıza çıkabilir misiniz?
Aysel'in duası öpüşmesinden çok daha önemlidir. Ben onun duasını aldım.

* Sizce müzik piyasasında şarkıcılar birbirlerini taklit ediyor mu?
Herkes sahnede iyi değildir. Bence Mustafa Sandal'ın çok güzel bir soundu var, ancak ben onu sahnede dinlemek istemem. Mesela, mankenşarkıcılardan Ebru Destan ile aynı sahnede yer alabilirim. Bu beni hiç rahatsız etmez. Ama o orada bir kez sahneye çıkar, bir daha çıkamaz. Önemli olan, sahnede devamlılığının olabilmesi. Devamı geliyorsa başarılı olabilirler. 'Çakkıdı' şarkısı tuttu diye Burak Kut 'Komple' şarkısını ve klibini buna benzer bir şekilde yaptı. Sonuç olarak onun şarkısı da tuttu. Tutan işlerin üzerine gidiliyor, ancak hep aynı tarz işler ortaya çıkıyor. Bu şekilde müzikte ilerleme gösteremeyiz.
Haberin fotoğrafları