kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terörle mücadelede 'tek adam' dönemi

Bülent AYDEMİR ANKARA
Dağlıca'daki baskının ardından yaşanan gelişmeler sonrası, yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Başbakan Yardımcısı Çiçek, koordinasyonda tek yetkili olacak..
Dağlıca'daki terörist saldırısının ardından yaşanan gelişmeler; kamuoyunda bilgi kirliliğinin yaşanması, kurumlar arasındaki koordinasyon sıkıntısı hükümeti terörle mücadelede yeni bir yapılanmaya sevk etti. "Tek adam-merkezi koordinasyon" olarak adlandırılabilecek yapılanma, bir genelge ile hayata geçirilecek. Yeni düzenlemede, aynı zamanda Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantılarına başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kilit rol oynadığı yapılanmanın ayrıntılarına SABAH ulaştı:

BÜTÜN BİLGİ ÇİÇEK'TEN

*
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun Başkanı olan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kurumlardan gelen her türlü bilginin toplandığı tek yetkili olacak.

* Kamuoyuna yapılacak açıklamalar, bilgilendirme çalışmaları ve her türlü enformasyon Bakan Çiçek tarafından yapılacak.

* Bakan Çiçek, kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayacak. Kimin hangi konuda yetkili olduğunu belirleyecek.

* Çiçek, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve emniyet birimlerine ulaşan bilgilerin değerlendirilmesinde ve anlık reflekslerin gösterilmesinde bu birimlerin yetkililerinin doğrudan ulaşacağı en yetkili kişi olacak.

* Olayın meydana geldiği bölgenin mülki amiri vali bile doğrudan Çiçek'i arayacak.

'DAKİKANIN ÖNEMİ VAR'
Hükümet kaynakları, son terör olaylarında yaşanan sıkıntıyı ve yeniden yapılanmaya neden ihtiyaç duyulduğunu şöyle değerlendirdi: "Terörle mücadelede saatlerin, hatta dakikaların bile önemi var. Özellikle sıcak gelişmelerde ve ani karar verilmesi gereken durumlarda bu daha çok önem taşıyor. Önemli bir gelişmede, genelkurmaya ya da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sıcak-anlık bilgi ulaşıyor ancak bunun karar verici mekanizmalara ulaşması zaman alıyor. Birkaç dakikalık zaman kaybı bile olayın seyrini etkileyebiliyor."