kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

İlk buluşma için kadınlara 12 tavsiye

Adamın biri bir kuyuya taş attı, yazarınız hadiseye balıklama atladı! Neymiş? İnternet devi Yahoo'nun çapkın halkla ilişkiler sorumlusu David Wygant, erkeklere kadınlarla ilk buluşmalarındaki '12 Sihirli Formül'ü açıklamış. Özet geçersek abi diyor ki: Karşınızdaki kadının tüm söylediklerini dinleyin, abartmadan iltifat edin, garsona iyi bahşiş bırakın, başka kadınlara bakmayın... Gerisi dünkü SABAH gazetesinde... Üşenmeyen baksın. Ben de durur muyum, oturdum kadınlar için, erkeklerle ilk buluşmada yapılacak 12 tavsiyeyi yazdım. Üzerinize afiyet böyle de bir hayatım var yani. Buyurun efendim!

Bırakın şov yapsın
1. Şimdi bu 'hızlı çapkın' dedikleri David Wygant, "İlk gecede yemek yerine bir şeyler içmeyi teklif edin" buyurmuş ya... Yok canım! Siz, ilk gece adamı kafadan yemek masasına oturtun ve gözlemleyin. Garsonla konuşması, yemeği servis edişi, yemek yeme biçimi, sigaranızı yakışı çok şey anlatır. Karşılıklı yemek yemek ön sevişmenin kralıdır!
2. Yemek demişken, bırakın gecenin mönüsünü kendi belirlesin. Erkekler şov yapmaya bayılır! Tabii bakalım siz seçtiklerine bayılacak mısınız? (Kapris! Kapris! Kapris! Bir kere de idare edin canım!)
3. Mezuniyete giden liseli kız edasından kurtulun! Öyle saatlerce gardırobunuza bakmakla elinize bir şey geçmez. Çözüm basit: Bakımlı ama sade görünün. Orasını burasını çekiştirip durduğunuz bir etek, dakikada on kere dekoltesini kontrol ettiğiniz bir bluz, seke seke yürüdüğünüz ayakkabılarla erkeğin dikkatini dağıtmayın. Beyaz gömlek, düz siyah bir elbise, jean-mavi gömlek-ceket tadında kıyafetlerden şaşmayın!

Kendinizi soslayın!

4. Yüzünüze badana boya yapmayın! Büyük takılar takmayın! Yılbaşı ağacı gibi dolanmayın!
5. Evden çıkmadan kendinizi soslamayı unutmayın! Soslamak ne mi? Mis gibi kokan vücut kreminizi sürmek tabii. Parfüm uçar, vücut kremi kalır. Artık düşünsün dursun bu nefis koku nereden geliyor diye.
6. Şu soğuk kadın, gergin kadın havasından acilen çıkın! Kimse asık suratlı, mızmız bir kadını ikinci defa görmek istemez. Gülün!
7. Eğer kadınlar 'süreklilik' istiyorsa erkekler de 'belirsizlik' durumuna bayılıyorlar. Çok rica edeceğim, kendinizi 'Yasemin'in Penceresi'nde zannedip ilk randevuda hayat hikayenizi dökülüvermeyin! Ha bir de adamın ağzının içine düşmeyin!
8. Bir zahmet cep telefonunuzu sessize alıp çantanızın dibine atın! Ne o öyle elinden cep telefonunu düşürmeyen kız halleri... Hem erkekler odak noktası olmak ister, ilgi dağılmasına gelemezler!

Vücut diline göre...

9. 'Çok güzelsin' kıvamında iltifatlar ettiğinde mutlaka iltifatı kabul edin ama aynı anda gözlerinizi hafiften yere devirmeyi de unutmayın.
10. Meraklı Melahat olmayın, eski sevgilisini sormayın! Bırakın istiyorsa anlatsın. İlk gecenizde eski sevgilinin işi ne?
11. Çapkın David ne demiş? "Vücut dili basittir: Eğer kadın kolunuza dokunuyorsa ilgileniyor demektir. Bacağınıza dokunuyorsa bu geceyle ilgileniyor, tüm akşam sizden kaçtıysa sizden hoşlanmadı." Hadi bunu erkeklere çevirelim. Eğer erkek gözlerinizin içine bakıyorsa ilgileniyor demektir. Dudaklarınıza, göğüs dekoltenize bakıyorsa bu geceyle ilgileniyor demektir. Uzaklara dalıp dalıp gidiyor, çişi gelmiş gibi bacağını sallayıp duruyor ve cep telefonuyla onu bunu arıyorsa sizden hoşlanmadı demektir.
12. Çok klişedir, ana yadigarıdır, hesaplıdır ama yüzde doksan işe yarar! Ne mi? İlk geceden adamın kucağına atlamamak tabii ki... Eh çevrede bu kadar çocuk ruhlu, doyumsuz, egosantrik, özgüvensiz adam varken ona kadar saymak gerekiyor tabii (Tamam kızmayın! İstisnalar kaideyi bozmaaaaz!).