kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Münih’teki festival jürisine Michael Ballhause (solda) başkanlık etti.

Nicholson 'Köstebek'i ele geçirdi

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
İLİŞKİLİ HABERLER
Nicholson 'Köstebek'i ele geçirdi
Aralarında 'New York Çeteleri'nin de bulunduğu yapımlarla üç kez Oscar'a aday gösterilen ünlü görüntü yönetmeni Michael Ballhause ile Münih'teki '27. Münih Uluslararası Film Okulları Festivali'nde birlikteydik. Yaptığımız bir sohbette 'Köstebek'in çekimlerinde ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin zaman zaman kontrolü elinden kaçırdığını, film bittiğinde de kariyerinin mahvolacağını düşündüğünü söyledi.

Bir kriz yaşandı
Yaptığımız özel söyleşide Ballhause: "Oscar mı? Scorsese bu filmin kariyerini bitireceğini düşünüyordu, yani mutsuzdu" sözleriyle sette yaşanan krizi özetledi. 1960'larda efsane yönetmen Fassbinder ile birlikte yaptığı filmlerle Avrupa sinemasının en önemli görüntü yönetmenlerinden birisi olan ve Scorsese'nin dikkatini çeken 72 yaşındaki Alman görüntü yönetmeni Ballhaus, Oscar ödüllü 'Köstebek'in çekimlerinde yaşananları şu sözlerle açıkladı: "Scorsese 'Köstebek'in çekimlerinde çok hazırlıklı değildi. Jack Nicholson, rolünü yetersiz bulup karakterini geliştirmek için senaryo değişikliği izni istediğinde kabul etti. Ama Nicholson işi ileriye götürüp, rolünü geliştirdi ve diğer oyuncuların bölümlerine de el atmaya başladı. Scorsese dehşete kapılmıştı ama Nicholson'a öylesine saygı duyuyordu ki, müdahale edemiyordu. Matt Damon ve Leonardo Di Caprio gayet nazik gençler ama sonuçta onlar da durumun elden kaçtığını görüp Nicholson'la konuştular ve senaryonun kendileri için iyi olduğunu söylediler..."

Tom çalışkan
Ballhause şöyle devam etti: "Sonuçta Scorsese 'Köstebek'ten hiç memnun değildi, kariyerini bitireceğini söylüyordu. Oysa ortada iyi bir film vardı ve onu ikna etmeye çalışıyordum. Neyse ki, ön gösterimlerde herkes sevdi ve Oscar da alınca kendi filmografisinde tarih yazdı." Efsane görüntü yönetmeni Ballhause'un Hollywood kariyerinde kuşkusuz çok renkli deneyim ve anıları var. Leonardo di Caprio'yu beğendiğini söyledi, Harrison Ford'un mütevazlığını ve Tom Cruise'un çalışkanlığını övdü.