kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fransa'da tansiyon düşürülemiyor

Yeni Haber
Fransa'nın başkenti Paris'te bir polis aracına çarpan motosikletteki 2 gencin ölmesi üzerine önceki gece çıkan ve dün gece de süren olaylarda 64 polis yaralandı...
Polis yetkilileri, başkentin kuzeyindeki Villiers-le-Bel Mahallesi'nde ve komşu mahallelerde dün gece yarısından sonra da devam eden olaylarda yaralanan 77 polisten 6'sının durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Yetkililer, dün geceki olaylarda, taş ve fişek atan eylemcilere polisin göz yaşartıcı bomba ve plastik mermiyle karşılık verdiğini ve 6 kişinin gözaltına alındığı söyledi. Olaylarda 63 araç ve 5 binanın kundaklandığı belirtildi.

Durumun önceki geceden daha kötü olduğunu söyleyen polis yetkilileri, Paris'in güneyindeki Essone bölgesinde, yolcusuz bir otobüsle bir kamyonun yakıldığını kaydetti. Paris'te, bir polis aracına çarpan motosikletteki 15 ve 16 yaşlarındaki 2 gencin ölmesi üzerine önceki gece olaylar patlak vermiş, kazada polisin suçlu olduğunu ileri süren gençler, önceki gece 1 polis karakolu ve 4 binayı kundaklamıştı. Paris'te 2 yıl önce de bir banliyöde çıkan ve ülke genelinde yayılan olaylarda, 50 binin üzerinde araç ateşe verilmiş, olayları yatıştırmakta güçlük çeken hükümet, valilere olağanüstü hal ilan etme yetkisi vermek zorunda kalmıştı.