kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk kızı Gana'da açlık grevi yapıyor

Perihan KORKMAZ LONDRA
Gana'da uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Yasemin Vatansever'in, Nijeryalı kız arkadaşıyla birlikte hapishanede 4 gündür açlık grevinde olduğu belirtildi..
Gana'da uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunan 16 yaşındaki KKTC kökenli Yasemin Vatansever ve aynı yaştaki Nijeryalı arkadaşı Yetunde Diya, hapishanede açlık grevine başladı. Kızların tutulduğu Akkra Narkotik Kontrol Merkezi'ndeki bir kaynak, kızların açlık grevinin 4 günü geçtiğini ve sağlıklarından endişe duymaya başladıklarını söyledi. Londra'da bir sanat okulunda öğrenci olan Yasemin ve arkadaşı, ailelerine Fransa'ya okul gezisine gittiklerini söyleyerek 26 Haziran'da bir haftalığına Gana'ya gitti. İki kız, 2 Temmuz'da İngiliz Havayolları'na ait bir uçağa binmeden önce Gana'daki Kotoka Uluslararası Havalimanı'nda 6 kilogram kokainle yakalandı.

'BARONLARIN OYUNU BU'
Hâkimin suçlu oldukları kararını açıklaması üzerine 3 yıla kadar hapsi istenen kızların, masum olduklarına dikkat çekmek için açlık grevine başladıkları ve uyuşturucu baronlarının oyununa alet oldukları iddialarını yineledikleri kaydedildi. Tutuklu yargılanan iki kız, geçtiğimiz hafta çıkarıldıkları mahkeme tarafından uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunmuştu.

SITMAYA YAKALANDILAR
İki kızın tropikal iklimlerde sıkça rastlanan öldürücü sıtma hastalığına yakalandığı ve tedavi gördüğü de bildirildi. Kızların bir arada tutulduğunu belirten iki kızın avukatı Sabine Zanker, "Bir arada olmaları çok iyi. Ayrı olsalar çok daha zor olurdu. Birbirlerine çok destek oluyorlar" ifadesini kullandı. Kızları savunan hukukçuların temyize gitmesi bekleniyor.