kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli'den "kovboy" eleştirisi

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz eli silahlı kovboylar değiliz" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Size kovboyluk yapın diyen yok, sadece Başbakan olduğunuzu hatırlayın ve Anayasal görev ve sorumluluklarınızın gereğini yapın" diye seslendi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı "siyasi kundakçı" olmakla suçladı.

MHP Grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, terörle mücadelede gazete manşetleri ve televizyon ekranlarında yer alan siyasi başarı haberleri dışında somut bir gelişme sağlanamadığını savundu. Bazı PKK yöneticilerinin ABD kontrolünde tutulduğu, bunların yakın bir zamanda Türkiye'ye teslim edileceğine ve Barzani'nin bu konuda paket hazırlığı içinde olduğuna dair haberlerin arkasının gelmediğini ve bunların bizzat hükümet tarafından yalanlandığını anlatan Bahçeli, hükümetin, Kandil'deki bazı PKK yöneticilerinin yakalanacağı haberlerini sızdırarak bir-iki gün daha zaman kazanma arayışında olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'taki PKK varlığına son verecek askeri bir operasyonu gündemden çıkardığını, bunun yerine saldırıları durdurmayı amaçlayan bir strateji izlediğini ifade eden Bahçeli, "Ekonomik ve askeri tedbirleri uygulama iradesi bulunmayan hükümet, diplomatik çabalarla oyalanmakta, PKK terör örgütünün saldırılarının geçici olarak durdurulmasını Türk milletine bir başarı olarak pazarlamayı amaçlamaktadır. Bazı konuların strateji icabı mahrem ve muğlak kalması gerektiğini söyleyen Başbakan, aslında bu konuda etkili bir caydırıcılık stratejisi ve yol haritasının bulunmadığı gerçeğini bu bahanelerle sis perdesi arkasında saklamaya çalışmaktadır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, son grup toplantısında muhalefetin haklı eleştirileri karşısında, "Tezkere aldıysak, harekat emri almadık", "Biz eli silahlı kovboylardan değiliz" gibi anlamsız sözlerle kendini savunduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan müsterih olsun; Kendisine buradan seslenmek isterim. Size kovboyluk yapın diyen yok, sadece Başbakan olduğunuzu hatırlayın ve Anayasal görev ve sorumluluklarınızın gereğini yapın. Kuzey Irak'ta yeterince kovboy cirit atmaktadır. Bunların arasına katılmanızı bekleyen yoktur. Türk milleti sizden Teksas'a özenerek kovboyluk yapmanızı değil, Başbakanlık yapmanızı beklemektedir."

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, "Meclis'ten yetki aldıysak harekat emri almadık" dediğini hatırlatarak, "Bu doğrudur. Ancak bir gerçeği unutmuş görünüyorsunuz. Sayın Başbakan harekat emri alacak değil, verecek olan sizsiziniz. Askeri müdahalenin siyasi amaçlarını ortaya koyan siyasi direktifi Genelkurmay Başkanlığı'na siz vereceksiniz" şeklinde konuştu.

BAĞIRAN PARTİLİYİ AZARLADI


Bahçeli'nin konuşması devam ederken grup salonunda bulunan bir partili ayağa kalkarak, "AKP korkuyor zaten" diye bağırdı. Bunun üzerine kürsüde bulunan Devlet Bahçeli, "Otur... Burası meydan değil, TBMM. Ya dinleyeceksin, ya da çıkacaksın" diyerek azarladı. Bahçeli konuşmasına devam ederken, görevliler bağıran partiliyi dışarı çıkardı.
Başbakan Erdoğan'ın "Kimseyi birileri gibi ovaya davet etmedik" diyerek PKK'ya silah bırakıp Meclis'te siyaset yapma çağırısını mazur göstermeye çalıştığını savunan Bahçeli, "Başbakan unutmasın ki ne kadar çabalarsa çabalasın zırva tevil götürmeyecektir" dedi.

Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın muhalefetin haklı eleştirilerine cevap olarak, muhalefeti 'ateşle oynamayın' diyerek uyardığını belirterek, Erdoğan'ın muhalefet hakkında kullandığı ağır ve haksız ithamların nasıl bir ruh hali içinde olduğunu gösterdiğini kaydetti. Bahçeli şöyle konuştu: "Muhalefeti sindirmeye, basını susturmaya çalışmak ancak demokrasiden nasibini almamış bir diktatörlük heveslisinin harcıdır. Buradan açıkça ilan ediyorum. Muhalefeti terör üzerinden siyaset ve sokak tahrikçiliği yapmakla suçlamaya yeltenen Başbakan çok iyi bilmelidir ki, ateşle oynayan bizzat kendisidir. Bu hayasız suçlamayı şiddetle reddediyor ve siyasi kundakçılık yapan sahibine aynen iade ediyoruz."

MHP'nin Başbakan'a ve temsil ettiği zihniyete rağmen Türkiye'nin milli birliği ve bin yıllık kardeşlik hukukunu korumak için elinden geleni yapacağını belirten Bahçeli, "Ancak Türkiye'nin varlığına kastetmek isteyenler, Türk milletinin gelecek ümidini karartmak için yola çıkanlar çok iyi bilmelidir ki, hain emellerinin Anadolu topraklarında gerçekleştiğini görmek kendilerine nasip olmayacaktır. Bu vatan sokakta sunulmamış, Türkiye cumhuriyeti devleti ve türk milli kimliği kolay kazanılmamıştır. Tarihin hiçbir döneminde Türkiye'ye ihanet cezasız kalmamıştır. Bunu herkes hatırlamalı ve ateşle oynamamalıdır" şeklinde konuştu.

CİHAN