kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kim bu patron?

Perihan KORKMAZ LONDRA
En azılı elemanı yakalanınca çöken uluslararası soygun çetesinde gözler İngiliz polisinde. Polisin, banka ve mücevher soygunları yaptıran 'Patron' lakaplı lideri belirlediği söyleniyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kim bu patron?
Polis 120 bin telefon konuşmasını dinledi, kaydetti. 60 bin belgeyi inceledi. Üç kıta arasında iz sürdü, delil topladı. Sonunda yaptırdığı soygunlardan terör örgütü PKK'ya oluk oluk para akıtan kişinin kimliğini belirledi... Kanadalı hırsızın yakalanması sonrası soruşturmada çete liderinin "Boss" (Patron) takma adıyla anıldığı, kimliğini çok sıkı koruduğu, her soygunun üzerinde bizzat çalıştığı ortaya çıktı. Times ve Telegraph gazetelerinin haberlerine göre İngiliz polisi Patron'un kimliğini sonunda belirledi. Ancak operasyon yapıncaya kadar açıklamayacak...

'GÖZALTINDA OLABİLİR'
Savcı ve avukat kaynaklarımız, Patron'un polis tarafından gözaltına alınıp sorgulanmaya başlamış olabileceğini, ancak süreç davaya taşınıncaya kadar ismini açıklamayacağını tahmin ediyor. Üç kıtada, İngiltere- Kanada-Mısır arasında süren soruşturmanın en önemli ismi, Kanadalı soyguncu Gerald Blancahrd'ın ifadelerine dayanıyor bütün izler. Geçen ay tutuklanan Blanchard, yargılanıp sekiz yıl hapse mahkum olduğu davasında "Patron'un soygunlardan kazanılan paraları terör örgütlerine aktardığını bilmediğini" söyledi. Dava kayıtlarına göre Patron, Blanchard'ı İngilizlerin hesaplarından sahte kredi kartlarıyla para çekip soygun yapması için Mısır'a gönderdi.

ÜÇ ADAMINI YOLLADI
Geçen kasımda yapılan soygunda aksilik yaşanmaması için üç adamını da onun peşine taktı. Blanchard ve Patron'un üç adamı, ATM makinelerinden sahte kartlarla para çekerken güvenlik kameralarını atlatmak için burka giydi. 10 gün burada kalıp soygun yapan ekip, yüz binlerce doları cebe indirdi. Daha doğrusu Patron'un PKK'ya aktardığı para kasasına... Soygun iyi gidince bu kez Patron, "üç Müslüman kurmayını" Blanchard'la tanışmaları için Kanada'ya gönderdi. Ancak evrakları adamlar eksik olduğu için ülkeye alınmadan İngiltere'ye döndüler... Blanchard'ın avukatı, "İngiliz polisi Patron'un kimliğini belirledi. Ancak bizimle bilgi paylaşmıyor" dedi. Şimdi dünya basını Londra'da ikamet ettiği, emrinde yüzlerce çete üyesi olduğu, çalıntı mail adresleri ve kredi kartlarından sayısız soygun yaptırdığı bilinen Patron'un "yüzünü görmeyi" bekliyor.