kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Referandum paketinde değişiklik talebine ret

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi, 21 Ekim'de yapılan halk oylamasıyla kabul edilen Anayasa paketinden 11. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin düzenlemeleri içeren geçici 18 ve 19. maddeleri çıkaran 5697 sayılı Kanun'un yokluğunun hükme bağlanması veya iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemlerini görev yönünden oy çokluğuyla reddetti.

Anayasa Mahkemesi bugünkü gündem toplantısında, CHP ve DSP'li 110 milletvekilinin, 16 Ekim 2007 günlü ve 5697 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un Anayasa'ya aykırılığı nedeniyle yokluğunun hükme bağlanmasına veya iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuruyu görüştü.

ŞEKİL YÖNÜNDEN RET


Toplantının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Paksüt, söz konusu kanunun yokluğunun hükme bağlanması veya iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini oy çokluğuyla reddettiklerini bildirdi.

Anayasa Mahkemesinin, 21 Ekimdeki halk oylamasıyla kabul edilen Anayasa paketinden 11. cumhurbaşkanı seçimine
ilişkin düzenlemeleri içeren maddeleri çıkaran 5697 sayılı Kanun'un yokluğunun hükme bağlanması veya iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemlerini, ''şekil yönünden'' reddettiği bildirildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, Yüksek Mahkemenin ret kararının gerekçesiyle ilgili daha önce yaptığı açıklamayı düzelterek, ''Başvuruyla ilgili denetimi 'şekil yönünden' yaptık ve Anayasa'ya aykırı görmedik'' dedi.Paksüt, oy çokluğu ile alınan karara, 11 üyeden 2'sinin muhalif kaldığını bildirdi.Osman Alifeyyaz Paksüt, Yüksek Mahkemenin konuya ilişkin bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, başvuruyla ilgili ret kararının ''görev yönünden'' verildiğini söylemişti.

AA