kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Duvarınız renkli ve farklı olabilir

Farklı renklerde ve desenlerde duvar kağıtları 25 yıl sonra yine moda oldu. Zor gibi görünse de, tek başınıza evinizi duvar kağıtlarıyla rahatlıkla kaplayabilirsiniz. Renkli ve farklı duvarlar için şu önerilere uyun, yeter..
Özellikle 80'li yıllarda evlerin vazgeçilmez bir parçası olan duvar kağıtları yeniden moda oldu. Artık evlerin ya da ofislerin en azından bir duvarı, istenilen desende, renkte ve modelde kağıtla kaplanıyor. Tabii duvar kağıdını kaplamak da incelik istiyor. Duvar kağıdını kolay ve sorunsuz kaplamak için, zeminin temiz olması çok önemli. Duvar kağıdını uygulamadan önce, duvardaki kabarmalar, eski duvar kağıdı kalıntıları ve duvardaki nem ve su problemlerini mutlaka çözün.

Katlama
Duvar kağıdınızı, yapıştırıcı sürdükten sonra iç yüzeyler birbirine bakacak şekilde sol ve sağ taraftan ortaya katlayın. Bu şekilde, duvara yapıştırana kadar bir süre bekletin. 1 duvara yetecek kadar kağıdı bu şekilde hazırlayın.

Duvar kağıdı kesimi
Duvar kağıdı kesiminde dikkat edeceğiniz tek husus; kağıt uzunluğunun duvar uzunluk ölçüsünden 5-10 cm. uzun olarak kesilmesidir. Bu şekilde daha sonra fazlalıkları kesebilir ve doğru istenilen ölçüde kağıda sahip olursunuz.

Yapıştırıcı uygulaması
Kesilmiş duvar kağıtlarını, masa veya yerde üst üste dizin. Daha sonra yapıştırıcıyı; fırça yardımıyla, soldan sağa ve ortalara doğru iyice kağıda yedirin. Yapıştırıcıyı, kağıdın her tarafına uyguladığınızdan emin olun.

Duvara yapıştırma
Duvar kağıdı, genellikle aydınlık kısımdan karanlık kısımlara doğru yapıştırılır. Yani uygulamayı, önce pencereli duvarlardan başlayarak iç duvarlara doğru yapın. İlk yapıştırılacak kağıdın duvara tamamen dik doğrultuda uygulanması çok önemli. Bu açıyı tam olarak yakalamak için bir duvar terazisinden faydalanabilirsiniz. Diğer duvar kağıtları bunu takip edeceğinden ilk duvar kağıdının yapıştırma uygulaması çok önemlidir.

Uygulama
Yere 90 derece tamamen dik bir açıdan yerleştirdiğiniz duvar kağıdının, duvara iyice yapışmasını sağlayın. Bunu; duvar kağıdı spatulası veya duvar kağıdı fırçası ile kağıda bastırarak yapın.

Duvar kağıdının kuruması
Duvar kağıdı uygulamasında ani kurumalara engel olmak için ortamdaki pencere ve kapıların kapalı olması gerekir. Diğer bir deyişle, duvar kağıdının ani kurumasına engel olunmalıdır. Aksi halde duvar kağıdının ek yerlerinde çekmelerden dolayı (ani kuruma sebebiyle) açılmalar olabilir. Kaynak: www.ithalduvarkagidi.com