kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mısır simidi

Haşlanmış mısırı rondodan geçirin. Mısırı ve mayayı, ılık su ve şeker ile karıştırıp 10 dakika bekletin. Unu havuz gibi açın. Kabaran mayayı, yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandırın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp iki avucunuzun arasında çubuk halinde yuvarlayın, bu çubuğun iki ucunu birleştirerek simit haline getirin, sprey yağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Arzuya göre simit susamıyla süsleyin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

MALZEMELER
*
4 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 adet yumurta
* 10 gr. bira mayası
* Tuz
* Sprey yağ
* 1 çay bardağı haşlanmış mısır
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
Üzeri için:
*
İstenirse susam

Yuva yıkan
Yufka yayılır. Her iki yufka da dört eşit parçaya bölünür. Piliç etleri, 1 kaşık sıvı yağ ile sotelenir. İçine küçük küçük doğranmış sebzeler, pastırma ve dil peyniri ilave edilir. Tuz, kırmızı biber, karabiber ve kekik konulup, karıştırılır. Yufkaların geniş tarafına iç malzemesi konulup sarılır, gül böregi kıvamında şekli, kızgın yağda kızartılır, servis tabağına alınır. Diğer yanda 2 ekşi elma rendelenir. Ketçap, salça ve 2 diş sarmısak konur, kısık ateşte pişirilir. Elmalar sosun içine konur. Börekler sosla servis yapılır.

MALZEMELER
*
2 adet yufka
* 1 adet haşlanmış piliç budu (ayıklanmış)
* 2 yaprak pazı
* 2 dilim pastırma
* 100 gr. dil peyniri
* 1 adet havuç
* 1 adet domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çay kaşığı kekik
* Kızartmak için zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber
Sos için:
*
2 adet ekşi elma
* 2 diş sarmısak
* 1 kaşık salça
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

İncir tatlısı
İncir küp küp doğranır, sıcak suda bir saat bekletilir. Yumurta ve şekerle ayran kıvamına gelene kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, süzülmüş incirler ve ceviz konur karıştırılır. Yağlanmış borcama dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Ilınınca süt, şeker, un, vanilya ve margarin ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir, soğutulur. Dikdörtgen şeklinde bölünür. Üzeri istenirse bademle süslenir. Dolapta birkaç saat bekletilip, servis yapılır.

MALZEMELER
*
10 adet incir
* 1 su bardağı ceviz
* 1 su bardağı toz şeker
* 1.5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
Sosu:
*
1 kg. süt
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı margarin