kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Puzzle Diyeti'nde ruhsal destek de veriliyor!

ECE SARUHAN GÜNAYDIN
Türkiye'de sadece Deniz Berdan liderliğindeki 'Diyetformula' ekibi tarafından uygulanan 'Puzzle Diyeti', size kilolarınızdan sağlıklı bir biçimde kurtulma imkanını sunuyor. Diyet 5 aşamadan oluşuyor..
Kilo vermek kadınların en büyük derdi. Zayıflayabilmek için ilaç kullanmaktan aç gezmeye kadar her yolu deniyorlar. Oysa kalıcı bir zayıflığa ulaşmanın yolu, sağlıklı diyetten geçiyor. Bu durumun farkında olan Deniz Berdan liderliğindeki Diyetformula ekibinin hayata geçirdiği yeni uygulama, 'Puzzle Diyeti' adını taşıyor. Beslenmenin fiziksel, ruhsal ve sosyal yönlerden ele alınmasıyla oluşturulan 'Puzzle Diyeti' yalnızca vücudunuzu değil, yaşama karşı duruşunuzu da yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Türkiye'de ilk kez uygulanan bu diyetin detaylarını Deniz Berdan'dan dinledik...

TÜRKİYE'DE BİR İLKİZ

* Puzzle Diyeti sizin yarattığınız bir uygulama mı? Tamamen literatüre bağlı bir diyet oluşturduk. Bu işin esaslarına göre öncelikle ekipte bir doktor olmalı. Diyeti uygulayacak kişiyi öncelikle doktorumuzun fiziksel muayenesine tabi tutuyor ve diyete uygunluğunu ölçüyoruz. Sonra yağ ve kas ölçümlerine geçiliyor. Öte yandan diyetin psikolojiyle bir arada gitmesi gerekiyor. Bu iş kişiye, 'Onu ye, bunu yeme' demekle olmaz. Hayatta her gün yaptığımız sayılı şeylerden biri yemek yemek. Sağlığımız ve psikolojimiz direkt etkiliyor yemek alışkanlıklarımızı... Biz bu diyette bütün parçaları biraraya getirdik ve adına da 'Puzzle Diyeti' dedik. Yurtdışındaki medeni ülkelerde bizim gibi merkezler vardır ama Türkiye'de bu konuda ilkiz.

* Diyet yapacak kişiyle kapsamlı bir ön görüşme yapıyorsunuz... Evet, yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yapıyoruz. Herkesin kendi vücut tipine ve ihtiyaçlarına göre bir süreç işletiyoruz. Başlangıçta tüm verileri değerlendirmek lazım. İlk etapta kişi, aynı gün içinde doktor, diyestiyen ve psikoterapistle görüşüyor. Sonradan ihtiyaçlarına göre bunların her biriyle ayrı ayrı günlerde de görüşmeler yapabiliyor.

* Bana özellikle psikoterapi aşaması çok ilginç geldi. Aslında her şey beyinde bitiyor, değil mi? Kesinlikle. Ama bazen insanlar psikoterapisti duyunca korkuyorlar. Benim arkadaş çevremdekiler bile bana ilk iş olarak 'Haftada kaç kilo veririz?' diye soruyorlar. Pazarda mıyız haftada kaç kilo? Bütün ölçümleri yapacağız ve ondan sonra yavaş yavaş gidecek kilolar. Bu kiloları da bir günde almadılar yani. Ama bir günde vermek istiyor herkes. Keşke olsa da öyle bir diyet, beraber yapsak burada. (Gülüyor)

DİYET BİR CEZA DEĞİLDİR

* Sizin puzzle'daki rolünüz ne? Ben daha çok yöneticilik yapıyorum ama onun dışında birtakım reçetelerde arkadaşlarıma ve de üyelerimize yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir de 'diyet bir ceza değildir' mantığıyla zaman zaman üyelerime kendi ellerimle hazırladığım light yiyeceklerden ikram ediyorum.

* Ne kadar sürüyor diyet? Süresi kişiye göre değişiyor. Kişiler ideal kilolarına indikten sonra da onları 6 aylık bir koruma programına alıyoruz. Önce 15 günde bir ondan sonra ayda bir görüyoruz üyemizi. Çünkü kalıcılık için koruma yapmak şart.

YÜZDE YÜZ BAŞARILI!

* Ücret ne kadar? 1 ay için verilen 4 diyet reçetesi ve 4 kontrolden oluşan 8'li paketin fiyatı 640 YTL. Bize 'sosyetik diyet merkezi' denmesinden artık bıkmış durumdayız. (Gülüyor) Fiyatları minimumda tutuyorum ve taksit de uyguluyorum herkes gelebilsin diye. Ama ilginçtir ki; bazı burslu üyelerimiz devam etmiyor programa. Para vermeden zayıflayamayanlar var. (Gülüyor)

*
Bu diyeti uygulayan herkes zayıflayabiliyor mu? Kişi isterse buradan yüzde yüz sonuç alarak çıkar. Duygusal iniş çıkışları da göz önünde bulundurduğumuz için zayıflamak çok daha kolaylaşıyor. Sloganımız şu: Bu puzzle'da şu anda eksik olan tek parça sizsiniz. Puzzle Diyeti'ni uygulayarak fazla kilolarınıza sağlıklı bir şekilde veda edebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları