kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baran Tursun

Halk ne diyor?

Polisimize biraz destek olmak lazım!

İzmir'de 'dur' ihtarına uymayan Baran Tursun'un (20) kullandığı cipe polis uyarı ateşi açtı. 3 el silah sesinden sonra yol ortasındaki elektrik direğine çarpan Tursun'un beyin ölümü gerçekleşti. Polis tutuklandı.

ALİ ÇALIŞ: Böyle insanlar bütün insanlarımız için bir tehlike... Dur ihtarına uymayıp, kaçmaya çalışırken vuran polisimizi mükafatlandırmak yerine onu tutuklamak hangi akla hizmet ediyor?

FERHAN ENGİN: Gencecik delikanlı. Ne terörist, ne katil, ne polise ateş etmiş, ne de bir zanlı.... Böyle cezalarla adam vurulur mu? Türkiye Teksas'ı geçti.

RACİ AKSOP: Adamların bombalı eylem yapmayacakları nereden belliydi? Kaçan adama da silah kullanamayacak mı polis? O zaman toplayın silahlarını silahsız göreve çıksınlar.

MURAT CANDEMİR: Polisimize biraz destek olmak lazım. Ölen arkadaşa Allah rahmet eylesin ancak polisten kaçıyorsanız, bazı şeyleri göze almalısınız. Polis 'dur' dediyse duracaksın, kaçmayacaksın. Yurtdışındaki polislerin en ufak şüphede bile ateş ettiği dikkate alınırsa, kaçan bir araca ateş etmek normaldir.

SEYİT GÜVENÇ: Bu olayda tutuklanan polis memurunun da hiçbir suçu yok! Suçlu sistem. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde işlenen suç çok az da olsa cezasız kalmaz. Ama bizde maalesef herhangi bir şekilde suç mahallinden kaçarsan kurtulursun. Polis aracın plakasını alsa bile daha sonra o araca işlem yapılamaz. Ölen gencin ailesine baş sağlığı polise ve ailesine sabır dilemek lazım.