kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Lazuşi, suşi'nin tahtını sallıyor!

Japon mutfağının iddialı lezzetlerinden suşi, artık Türkiye'de de çok sevilen bir yiyecek. Bu tadı Türkler'in damak zevkiyle bağdaştıramayanlar için Aquarium Balık Market, suşiyi Türk'leştirdi ve Lazuşi adında bir yiyecek icat etti. Lazuşi hazırlanırken, yosun yerine karalahana veya pazı, çiğ balık yerine de haşlanmış levrek kullanılıyor. Yemekte kırmızı közlenmiş biber, pirinç ve tatlı-ekşi sos da bulunuyor. Aquarium Balık Market'in kurucusu Adnan Bulak, lazuşinin piyasaya yeni sürülmüş olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü söylüyor.