kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BU ÇOCUKLARIN GÜNAHI NE? Yaşamını yitiren Feyzullah Ete'nin 5 yıllık eşi Necla Ete, 4 yaşındaki kızı Kübra ve 6 aylık kızı Dilara'ya sarılıp, "Bu çocukların ne günahı vardı" diyerek gözyaşı döktü.

Öldüren tekmeyi atan memura tutuklama

Deniz DERİN SABAH
Avcılar'da bir parkta polisle yaşanan arbedede hayatını kaybeden Feyzullah Ete'nin eşi, "Bu yetimlere kim bakacak" diye gözyaşı döküyor. Olay sonrası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan polis memuru Ali M. ise dün tutuklandı..
Evinin 50 metre yakınındaki parkta arkadaşıyla bir bankta oturan Feyzullah Ete'nin göğsüne tekme atarak ölümüne yol açtığı iddia edilen Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro'da görevli polis memuru Ali M. dün tutuklanarak cezaevine konuldu. Ali M. olayın ardından çıkartıldığı Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ancak polis memuru, soruşturmayı yürüten savcının talimatı doğrultusunda dün meslektaşları tarafından yeniden adliyeye götürüldü. Burada savcılık tarafından sorgulanan polis memuru, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme de Ali M.'yi tutuklayarak cezaevine gönderdi. Olayda hayatını kaybeden genç elektrikçinin evinde ise hüzün ve isyan var... 26 yaşındaki Feyzullah Ete'nin 5 yıllık eşi Necla Ete, biri 4 yaşında diğeri 6 aylık iki küçük kızına sarılarak "Benim yetimlerine kim bakacak? Bu çocukların ne günahı vardı" diyerek feryat etti. 4 yaşındaki Kübra'yı da evlat acısı yaşayan babaanne, "Baban cennete gitti" diyerek teselli etmeye çalışıyor.

ANNE: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM
Ağabey Adil Ete ise emniyet yetkililerinin olayın ardından yaptığı "Parkta uyuşturucu ve alkol alıp çevreyi rahatsız ediyorlardı. Ekipler görevini yaptığı sırada arbede yaşandı ve Feyzullah Ete yere yığıldı" şeklindeki açıklamanın asılsız olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: "Biz aile olarak suç duyurusunda bulunup bu işin peşini bırakmayacağız." Evlat acısıyla yıkılan anne Hayriye de, "Mezara da girsem bu işin peşini bırakmayacağım" diyerek gözyaşı döktü. Feyzullah Ete'nin 19 yaşındaki kardeşi Reşat ise polis memurlarının geldiği ekip otosunu tanıdıklarını ifade ederek, "Bu ekip otosu yıllardır mahallede dolaşır ve çevirdiği gençlere kötü muamele yapar. Hatta ekip otosunu gören 'Kaçın HIY' geliyor' diye birbirini uyarır" diye konuştu. Bu arada Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, olayın araştırılması için polis başmüfettişi görevlendirdi.
Haberin fotoğrafları