kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Lazer yöntemiyle dişçi fobiniz tarihe karışacak!

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
Dişçi koltuğundan korkmak tarihe karışıyor. Lazere atomize su spreylerinin eklenmesiyle oluşturulan yeni bir teknik sayesinde; dişeti hastalıklarının tedavisinden diş estetiğine kadar her türlü işlem ağrısız gerçekleştirilebilecek..
Sağlıklı ve bakımlı dişler, bir insanı güzel kılan başlıca özellikler arasında yer alıyor. Memorial Hastanesi Diş Hekimi Zuhal Mete, dişlerin göz kamaştıran bir görüntüye kavuşmasını sağlayan en son yöntemlerden biri olan yeni lazer tekniğiyle ilgili bilgiler verdi:

HER DERDE DEVA!
* Yeni lazer yöntemi ile insan vücudundaki en sert yapı olan diş minesi ve yumuşak doku tedavileri kolaylıkla yapılabiliyor. Atomize su spreylerinin, lazer enerjisiyle birleşmesi sonucunda elde edilen hidrokinetik enerji prensibiyle çalışan yeni diş lazeriyle hem diş minesi, hem de damak işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

* Bu yöntem sayesinde çürüklerin temizlenmesi, diş dolguları, kanal tedavileri, dişetindeki ve çene kemiğindeki her türlü cerrahi işlem, estetik diş tedavileri, dişetinin şekillendirilmesi, koyu renkli dişetlerinin renginin açılması, hassas dişlerin hassasiyetinin giderilmesi, aft ve uçuk tedavileri artık ağrısız yapılabilecek. İmplant uygulamalarında lazer teknolojisi ile cerrahi işlem aşamaları basitleşecek ve hastanın dişçi koltuğunda geçirdiği vakit azalacak.

* Yeni kuşak diş lazeri ile yapılan diş tedavilerinin, klasik diş tedavi yöntemlerine kıyasla birçok avantajı da bulunuyor. Lazer ile dişe ve diğer dokulara temas etmeden çalışmak mümkün. Sürtünme, ısı ve titreşim olmadığından ağrı hissedilmiyor.

* Anestezi ihtiyacı büyük ölçüde azaldığından, bazı tedaviler hiç anestezi yapılmadan gerçekleştirilebiliyor. Lazer ışını, cihazın ucundan çıkan suyla birleşerek (hidrokinetik enerji) dokuya iletiliyor. Yeni diş lazerinin çıkardığı ses, klasik diş hekimliği aletlerinin çıkardığı sese kıyasla hastaları daha az rahatsız ediyor.

HİÇ KANAMA OLMUYOR
* Lazer ile yapılan cerrahi işlemlerde işlem sırasında hemen hemen hiç kanama olmuyor. Cerrahi işlem sonrasında ortaya çıkabilecek şişme, komplikasyon ve rahatsızlık ihtimalleri ortadan kaldıran bu uygulama, daha hızlı iyileşme olanağı sunuyor. Hasta tedavi sonrasında normal günlük sosyal hayatını kolaylıkla sürdürebiliyor. Konuşma ve yemek yeme zorlukları gibi olumsuz durumlardan neredeyse hiç etkilenmiyor.

* Muayenehane ortamında, tek seansta ve yaklaşık 30 dakikada dişler yaklaşık 5-6 ton beyazlatılabiliyor.

UÇUKLARI GEÇİRİYOR
* Klasik yöntemlerle hiçbir şekilde önlemeyen ve tedavi edilemeyen aftlar ve uçuklar da yeni diş lazeri ile kolaylıkla iyileştirilebiliyor.

* Dişetlerinde genetik olarak aşırı derecede mor renklenme bulunan hastalarda, 3 veya 4 seans boyunca lazer ile peeling yapılarak, bu sorun tamamen ortadan kaldırılabiliyor.

* Estetik diş hekimliği uygulamalarından porselen lamineler ve kuronlar yapıştırılmadan önce diş yüzeyine lazerle anestezisiz olarak aşındırma yapılabiliyor. Böylelikle kronların düşme riski tamamen ortadan kalkıyor.

* Lazer kullanılan bölgelerde yüzde 100 dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlandığı için, o bölgede tekrar enfeksiyon oluşması ve çürük başlaması riskleri ortadan kalkmış oluyor.

* Dişeti iltihaplarının tedavisinde de lazer, destekleyici tedavi olarak kullanılabilir. Lazer enerjisinin ortamda yarattığı sterilizasyon sayesinde tedavinin başarı oranı artıyor.

* Kanal tedavilerinde de, özellikle kök kanallarının steril hale getirilmesinde de, lazer, başarı oranını artırıyor.