kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tesadüf eseri bulunan ceset, Sahil Güvenlik'e bağlı balıkadamlar tarafından sudan çıkartıldı. Cesedin üzerinde gencin okul kimliği çıktı. Ayhan Aka öldü. Aykut Aka kayıp.

Boğaz'dan çantası taş dolu çocuk cesedi çıktı

Yalçın BEL SABAH
Beş gündür kayıp olan iki kardeşten Ayhan'ın cesedi, sırt çantası bordür taşıyla dolu halde tesadüf eseri Boğaz'da bulundu. Bir yaş büyük ağabey Aykut ise halen kayıp..
İLİŞKİLİ HABERLER
Boğaz'dan çantası taş dolu çocuk cesedi çıktı
İstanbul Boğazı'nda arıza yapan balıkçı teknesini tamir etmek için denize dalan bir balıkadamın 'tesadüfen' bulduğu ceset, 5 gündür kayıp olan liseli 2 kardeşten 15 yaşındaki Ayhan Aka olduğu belirlendi. Büyük kardeş Aykut (16) ise halen kayıp. Emirgan Sakıp Sabancı Caddesi sahilinde balıkçı teknesini onarmak için dün öğle saatlerinde balıkadam Tuncer Güngör (40) denize daldı. Güngör, 4 metre derinde bir erkek cesedi gördü ve hemen yetkililere bildirdi. Cesedin üzerinden gencin Kartal Samandıra Lisesi 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Aykan Aka olduğunu gösteren okul kimliği çıktı. Cesedin sırtındaki okul çantasının ise, her biri 5 kilo ağırlığında olan bordür taşlarıyla dolu olduğu belirlendi.

ÇOCUKLARIMIN BEYNİNİ YIKAMIŞLAR
Durum, Aka ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Samandıra Jandarma Karakolu'na bildirildi. Jandarma ekipleri, en küçüğü 7 yaşında üçü kız 6 çocuklu ailenin evinde araştırmalara başladı. 2 katlı bir gecekonduda yaşayan ailenin parasızlıktan perde olarak bir siyasi partinin afişlerini kullandığı görüldü. Salı günü çocuklarının kayıp başvurusunu yaptıktan sonra eve dönmeyen baba Hakim Aka (40), bilgisine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. "Çocuklarımın beynini birileri yıkamış olabilir" diyen baba Aka, şöyle konuştu: "Odalarında 'Ölüm bizi çağırıyor' adlı bir ilahi CD'si buldum. Aykut, bilinen ve bilinmeyen peygamberler diye bir çok isim yazmış. İsimlerin çoğunu ben bile duymadım."